NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το μέλλον της εκπαίδευσης στο 4ο Education Exchange Forum στη Σιγκαπούρη

Το μέλλον της εκπαίδευσης  στο 4ο Education Exchange Forum στη Σιγκαπούρη
24_04_2018 | 13:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η Αγγελική Παππά, Microsoft Innovative Educator Expert, η πρώτη εκπαιδευτικός από την Ελλάδα, συμμετέχει ως βασική ομιλήτρια στην ετήσια εκδήλωση.

Η βραβευμένη Ελληνίδα εκπαιδευτικός Αγγελική Παππά, Microsoft Innovative Educator Expert, και ιδρύτρια του  “ILoveDyslexia”, έδωσε το παρόν στην 4η ετήσια εκδήλωση, Education Exchange της Microsoft (E2) στη Σιγκαπούρη, ως βασική ομιλήτρια και μίλησε για το κίνημα “Hacking Dyslexia”, ανάμεσα σε 400 κορυφαίους εκπαιδευτικούς απ’ όλο τον κόσμο.

Με στόχο να γιορτάσει τα εκπαιδευτικά επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε, η Microsoft διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, τo Education Exchange (E2), την εκδήλωση – σταθμό που αναγνωρίζει το σημαντικό έργο μερικών από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στον κόσμο.  Στόχος της Ε2 είναι να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία γιορτής, αναγνώρισης, συνεργασίας και έμπνευσης και να υπενθυμίσει το σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών στη διαδικασία εκμάθησης.

Φέτος, η εκδήλωση έλαβε χώρα στη Σιγκαπούρη και η επιλογή του προορισμού δεν ήταν τυχαία, αφού η πόλη βαθμολογείται πρώτη στα μαθηματικά και στην επιστήμη και έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αλφαβητισμού στον κόσμο. Από τους 8.000 Microsoft Innovative Educator Experts παγκοσμίως, μόνο 300  μπόρεσαν να κερδίσουν μία θέση στη φετινή εκδήλωση Education Exchange, μέσω τοπικών διαγωνισμών από τους οποίους ο καθένας ξεχώρισε. Αναμεσά τους ήταν και δύο Ελληνίδες, η Στέηβη Λιναρδάτου από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, και η Μαρία Παπαδοπούλου από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η οποία δήλωσε σχετικά: «Στο Education Exchange παρουσιάστηκαν ρηξικέλευθοι τρόποι και ενδιαφέρουσες απόψεις για τη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή διδακτική πράξη. Οι νέες αυτές γνώσεις, τόσο θεωρητικές όσο και βιωματικές, θα αποτελέσουν την αφορμή για νέες ιδέες, ο οποίες θα διανθίσουν το ήδη πλούσιο, σε πρωτοποριακές και STREAM δράσεις, πρόγραμμά μας».

Παράλληλα, η Στέηβη Λιναρδάτου δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή της και την εμπειρία της: «Είχα τη μεγάλη τιμή να βρεθώ ανάμεσα στην παγκόσμια ‘ελίτ’ της εκπαιδευτικής καινοτομίας. Συνεργάστηκα με μια ομάδα για τη δημιουργία μιας καινοτόμου δραστηριότητας μάθησης, ξενάγησα τους συναδέλφους στο περίπτερο μου όπου εξέθεσα το διδακτικό μου έργο και όχι μόνο. Έτσι, γύρισα πίσω πλούσια σε εμπειρίες, γεμάτη ενθουσιασμό για το διδακτικό μου έργο κι έτοιμη να προσφέρω ακόμη καλύτερες εμπειρίες μάθησης στους μαθητές μου».

Η Αγγελική Παππά εντυπωσίασε με την ομιλία της με θέμα “Hacking Dyslexia”, ως βασική ομιλήτρια την 3η ημέρα της εκδήλωσης, ενώ ανέφερε σχετικά: «Όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε αρμονία με την εκπαίδευση, τότε μπορεί όχι μόνο να στηρίξει την ισότητα στην εκπαίδευση, αλλά και να αυξήσει τις δυνατότητές μας, ως ανθρωπότητα, προς όφελος όλων. Το μέλλον που έρχεται είναι σπουδαίο και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που μου δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσω αυτή την ευκαιρία μαζί με τη Microsoft». Η Αγγελική Παππά, που υπήρξε υποψήφια για το παγκόσμιο βραβείο  για εκπαιδευτικούς Global Teacher Prize 2016, είναι ιδρύτρια του “ILoveDyslexia”, ενώ ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτικός είναι στη λίστα με τους 50 καλύτερους δασκάλους του κόσμου και σήμερα έχει διδάξει περίπου 800 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έχει εκπαιδεύσει 1.500 καθηγητές αγγλικής Γλώσσας. Πρόσφατα μάλιστα, έλαβε ακόμη μία διάκριση στο πλαίσιο των British Council Alumni Awards 2017 – 2018.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ηγέτες από το χώρο της εκπαίδευσης αντάλλαξαν ιδέες και συνεργάστηκαν σε σημαντικά έργα με σκοπό να σημειώσουν πρόοδο σε μερικούς από τους πιο απαιτητικούς τομείς της εκπαίδευσης. Έτσι για ακόμη μία χρονιά, η εκδήλωση Education Exchange παρουσίασε την ιδανική ευκαιρία για κάθε εκπαιδευτικό να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να συμβάλει με τον δικό του τρόπο σε ένα καλύτερο μέλλον στην εκπαίδευση.

Κάθε εκπαιδευτικός που αξιοποιεί την τεχνολογία στη μαθησιακή διαδικασία με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης και των μαθησιακών αποτελεσμάτων, μπορεί τώρα να αναδειχθεί σε Microsoft Innovative Educator Expert ξεκινώντας με την εγγραφή του στην παγκόσμια κοινότητα πρωτοπόρων εκπαιδευτικών της Microsoft και να συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα της Microsoft δίνει δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και συνεργασίες και έχει ως στόχο να αναγνωρίσει όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς – οραματιστές που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, βοηθώντας κάθε μαθητή να καταφέρει περισσότερα.

Γίνε και εσύ Microsoft Innovative Educator Expert εδώ!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr