NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon αναδείχθηκε «καλύτερη εταιρεία για την κοινωνία» - Άφησε πίσω της Google, Apple, Facebook και Microsoft

Η Amazon αναδείχθηκε «καλύτερη εταιρεία για την κοινωνία» - Άφησε πίσω της Google, Apple, Facebook και Microsoft
24_04_2018 | 14:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ανάμεσα στην ελίτ της τεχνολογικής βιομηχανίας, η Amazon βρίσκεται στην κορυφή ως «καλύτερη εταιρεία για την κοινωνία», σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της SurveyMonkey και του Recode δείχνει ότι το 20% των Αμερικανών πιστεύει ότι η Amazon έχει τις πιο θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία μεταξύ των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Η Amazon βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τις Google, Apple, Facebook, Microsoft και Tesla να ακολουθούν. Ωστόσο, ένα 20% των ερωτηθέντων επέλεξε «καμία από τις παραπάνω».   

Σύμφωνα με το Recode, το οποίο δημοσίευσε τα αποτελέσματα την Κυριακή, περίπου 2.800 Αμερικανοί ενήλικες απάντησαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 8 Απριλίου και 9 Απριλίου.

Screen_Shot_2018-04-24_at_11.32.09_AM.png.jpg?mtime=20180424142537#asset:84570

Φυσικά, η δημοσκόπηση βασίζεται σε υποκειμενικές απόψεις και εξετάζει μόνο τις εταιρείες τεχνολογίας, οπότε είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Amazon, η Google και η Apple δεν θα μπορούσαν να μην είναι πολύ πάνω στις προτιμήσεις, σε σχέση με άλλες τεχνολογικές εταιρείες.

Ωστόσο, ρίχνει φως στην κοινή γνώμη σχετικά με ορισμένες από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο και απ' ότι δείχνουν τα αποτελέσματα, η Amazon μάλλον έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει πάντα θετικές εντυπώσεις ή κριτικές.

Η Amazon κατατάσσεται σταθερά στις πιο δημοφιλείς εταιρείες τεχνολογίας σε όλες τις έρευνες. Πέτυχε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το The Verge πέρυσι. Κι ενώ η εταιρεία έχει δεχθεί πολλές αρνητικές κριτικές σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ορισμένους υπαλλήλους της - ιδιαίτερα εκείνους που εργάζονται στις αποθήκες της - το ευρύ κοινό φαίνεται ότι είτε δεν γνωρίζει είτε δεν ενδιαφέρεται, αφού όπως και να το κάνουμε, η «αυθημερόν παράδοση» στις ΗΠΑ είναι ένα πολύ ισχυρό ατού της εταιρείας.

Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες πτυχές των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που μπορεί να σας εκπλήξουν. Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως και μια εταιρεία που έχει πληγεί πρόσφατα από όλες τις μεριές, αναφέρεται από το 10% των ερωτηθέντων ότι έχει τον πιο θετικό αντίκτυπο, καθιστώντας το κοινωνικό δίκτυο ως την τέταρτη πιο δημοφιλή επιλογή.

Επιπλέον, ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο του Κογκρέσου, αναφέρεται (από το 17% των ερωτηθέντων) ότι έχει το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στη ζωή του μέσου χρήστη του Διαδικτύου. Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος και δεύτερος ο CEO της Google, Σούνταρ Πιτσάι, με 22% και 18% αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, στο ίδιο άρθρο με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής του, το Recode μάς υπενθυμίζει μια άλλη πρόσφατη έρευνα του, βάσει της οποίας υπάρχουν αρκετοί Αμερικανοί που πιστεύουν ότι το Facebook έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Σημασία, όμως, έχει ότι η Amazon δεν δείχνει κανένα σημάδι φθοράς ή πτώσης. Με μια τρομακτικά όμορφη δημόσια εικόνα και συνεχώς αυξανόμενο κεφάλαιο, η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητά της για να γίνει ένα ακόμη πιο σημαντικό μέρος της ζωής των Αμερικανών. Εάν πρόκειται για κάτι καλό ή όχι, αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να το πει. Προς το παρόν, οι Αμερικανοί πελάτες της Amazon είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. 

Πηγή: lifo.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr