NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Το 1ο βραβείο και τον τίτλο της «Kαλύτερης Eταιρείας» της μαθητικής εμπορικής έκθεσης στο The Mall Athens απέσπασε η εικονική επιχείρηση Helm.e.t

Το 1ο βραβείο και τον τίτλο της «Kαλύτερης Eταιρείας»  της μαθητικής εμπορικής έκθεσης στο The Mall Athens απέσπασε η εικονική  επιχείρηση Helm.e.t

Το πρώτο βραβείο και τον τίτλο της «Kαλύτερης Eταιρείας»  της μαθητικής εμπορικής έκθεσης στο The Mall Athens που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, απέσπασε σήμερα 17 Απρίλη 2018, η εικονική επιχείρηση Helm.e.t.

Η εμπειρία μοναδική!

Τα συναισθήματα απερίγραπτα!

...άλλη μια αποσκευή στα χέρια γεμάτη με εφόδια ζωής!

Περισσότερα για την εικονική επιχείρηση Helm.e.t.:

Αποτελείται από 20 μαθητές της B Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα και με τη δράση τους ελπίζουν να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά στην άσφαλτο. Το εναρκτήριο λάκτισμα έγινε τον Οκτώβρη του 2017 όπου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην πόλη δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο οδηγώντας μηχανάκι και χωρίς να φοράνε κράνος.

Και επειδή, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι τοπικό! τα παιδιά αποφάσισαν να ιδρύσουν την κοινωνική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (ενηλίκων και ανηλίκων) στη χρήση κράνους και κατ’ επέκταση τη μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στην έλλειψη παιδείας πάνω στο θέμα αυτό.  

Για να επιτύχουν τα παραπάνω η ομάδα έχει θέσει δύο παράλληλους αλλά και συγκλίνοντες συνάμα προσανατολισμούς.

  • Πρώτον, πραγματοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης σε σχολεία αλλά και σε δημόσιους χώρους.
  • Δεύτερον, σχεδισμός και προώθηση του "noctua kit". Το "noctua"  αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες δικύκλων, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους - μηχανής. Με απλά λόγια με την εγκατάσταση του noctua kit η μηχανή δε θα ξεκινά εάν ο οδηγός δε φορά το κράνος του.

Το μότο, τι άλλο;... «Be smart…be safe»

Στην προσπάθεια αυτή, τα παιδιά είχαν τη συνεχή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, κ. Σ. Κόκκαλη - Οικονομολόγου και κ. Κ. Κοτταρίδη - Εικαστικού του σχολείου.

Επίσης, η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Γ. Πλάγο-καθηγητή Φυσ. Αγωγής και το μαθητή Δ. Μπουγά για τη δημιουργία του διαφημιστικού σποτ, την κ. Χριστίνα Λυκισσιώτη - Γραμματέα Διεύθυνσης για τη γραφιστική επιμέλεια, την κ. Ε. Ορφανού-καθηγήτρια Πληροφορικής για τη βοήθεια στην κατασκευή της ιστοσελίδας, τον κ. Γ. Χριστάκη -Μαθηματικό για τη βοήθεια επικοινωνίας με τους προμηθευτές μας και τον κ. Ιπ. Παπαδημητράκο σύμβουλο του Σ.Ε.Ν.

Ακόμα, η ομάδα ζήτησε και είχε την υποστήριξη από το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr