NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μπενελούξ: Η Air Liquide υπογράφει μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Covestro για την προμήθεια υδρογόνου

Μπενελούξ: Η Air Liquide υπογράφει μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Covestro για την προμήθεια υδρογόνου

Η Air Liquide και η Covestro, μία παγκοσμίως κορυφαία εταιρία παραγωγής πολυμερών υλικών υψηλής τεχνολογίας, υπέγραψαν πρόσφατα μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία. Η συμφωνία αφορά την προμήθεια υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της Covestro στο λιμάνι της Αμβέρσας. Η Air Liquide θα επενδύσει 80 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μίας «νέας γενιάς» μονάδας παραγωγής υδρογόνου. Στην υπερσύγχρονη αυτή μονάδα θα τεθεί σε εφαρμογή μια νέα, αποκλειστική τεχνολογία της Air Liquide, που βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και τις συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, το παραγόμενο υδρογόνο θα επιτρέψει στην Air Liquide να προμηθεύει τους πελάτες της σε αυτή τη βιομηχανική περιοχή της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μακροπρόθεσμη σύμβαση, το υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ανιλίνης, μίας πρόδρομης ύλης για την παραγωγή πολυουρεθάνης, που χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές στους τομείς κατασκευών, αυτοκινήτων και οικιακών συσκευών.

Η Air Liquide θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει μια «νέας γενιάς» μονάδα SMR-XTM [1], που θα παράγει υδρογόνο με αυξημένη ενεργειακή απόδοση και μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα. Η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου για την παραγωγή υδρογόνου καθώς και οι εκπομπές CO2θα μειωθούν κατά περίπου 5% σε σύγκριση με μια συμβατική SMR. Ταυτόχρονα, ένα μέρος του CO2 που προκύπτει κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας θα συλλεχθεί από την Covestro και θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη στις παραγωγικές διαδικασίες. Αυτό το μοντέλο δέσμευσης και αναμόρφωσης του συλλεγμένου CO2 αποτελεί μέρος ενός συστήματος κυκλικής οικονομίας.

Η νέα μονάδα SMR-XTM, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020, θα προσφέρει βέλτιστες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια και την αξιοπιστία, ενώ, παράλληλα, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του εργοστασίου της Covestro στη Μπενελούξ και θα ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο παροχής υδρογόνου της Air Liquide στη βιομηχανική περιοχή της Αμβέρσας.

Ο Guy Salzgeber, Αντιπρόεδρος Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της Ευρώπης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας με την Covestro, ένα στρατηγικό πελάτη του Ομίλου. Με αυτή τη μονάδα υδρογόνου νέας γενιάς, η Air Liquide αποδεικνύει την ικανότητά της να απαντά  στις ανάγκες των πελατών της με λύσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα. Το έργο αυτό καταδεικνύει την ικανότητά μας για καινοτομία και μας επιτρέπει να εδραιώσουμε την παρουσία μας σε μία από τις πιο δυναμικές βιομηχανικές περιοχές της βόρειας Ευρώπης».

Ο Volker Weintritt, Διευθύνων Σύμβουλος της Covestro στην Αμβέρσα, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Air Liquide. Η νέα αυτή επένδυση εξασφαλίζει μια αξιόπιστη και ευέλικτη προμήθεια πρώτων υλών στις εγκαταστάσεις μας, ενώ, παράλληλα, οι δυνατότητες που προσφέρει, ανοίγουν νέες προοπτικές για το εργοστάσιό μας στην Αμβέρσα»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr