NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Βιβλία
ανάγνωση

Γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!
03_05_2018 | 10:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Βιβλία

Μάθετε να έχετε καθαρό μυαλό, ώστε να αισθάνεστε πιο ήρεμοι και αισιόδοξοι, να έχετε λιγότερο άγχος και να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή

Πολύ συχνά, η ζωή περνά χωρίς να την καταλαβαίνουμε. Δεν έχουμε τον χρόνο να αισθανθούμε τι συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή, επειδή σκεφτόμαστε αυτό που πρέπει να κάνουμε αύριο ή μας απασχολούν σκέψεις γι’ αυτά που έγιναν ή δεν έγιναν χθες.

Η καθαρή σκέψη είναι ένας τρόπος να αποκτήσουμε μια πιο εποικοδομητική σχέση με την ικανότητα του σκέφτεσθαι, να αναγνωρίζουμε πότε οι σκέψεις μας περιπλανώνται χωρίς λόγο στο παρελθόν ή εκτοξεύονται στο μέλλον. Ενσυνειδητότητα σημαίνει να ξέρει κανείς πού βρίσκεται (να είναι παρών στη στιγμή), αλλά ταυτόχρονα να συνειδητοποιεί – χωρίς προσκόλληση– πού βρισκόταν πριν (αναστοχασμός) και προς τα πού βαδίζει (προ- νοητικότητα). Πώς μπορεί η ενσυνειδητότητα να μας φανεί χρήσιμη στην καθημερινή ζωή – στη διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά, τις ώρες που βρισκόμαστε στη δουλειά, τις στιγμές που περνούμε με την οικογένεια και τους φίλους, όταν μαγειρεύουμε, όταν τρώμε, ακόμα και όταν κοιμόμαστε;

Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν με έντονους ρυθμούς και στρες, αντιμετωπίζουν καθημερινά μεγάλο όγκο πληροφοριών, όπως email, συσκέψεις, γραπτά μηνύματα στο κινητό, τηλεφωνήματα, διακοπές και περισπασμούς στην εργασία. Η οικογενειακή ζωή επίσης γίνεται ορισμένες φορές έντονη και αγχωτική – η διαχείριση της εργασίας, του σπιτιού και οι απαιτήσεις που μας πιέζουν καθώς προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλων, αλλά και τις δικές μας υποχρεώσεις. Σκεφτόμαστε τι πρέπει να γίνει και τι δεν κάναμε, κατακλυζόμαστε από νεύρα, άγχος και αγωνία.

Παράθεση - epixeiro.gr

«Όπως περνάμε τις μέρες μας, εννοείται πως έτσι περνάμε και τη ζωή μας». – Annie Dillard

Δυστυχώς, όλοι μας περνάμε έτσι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας. Είμαστε σε ένα μέρος και κάνουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά σκεφτόμαστε αυτά που δεν κάνουμε και τα μέρη που δεν βρισκόμαστε. Είναι εύκολο να σταματήσει κάποιος να προσέχει τι γίνεται γύρω του –αυτά που τον περιβάλλουν, τους άλλους ανθρώπους– και να καταλήξει να ζει στο μυαλό του μόνο, κυριευμένος από τις σκέψεις του, χωρίς να γνωρίζει ότι οι σκέψεις αυτές ελέγχουν τα συναισθήματα και τις πράξεις του. Είναι εύκολο να χαραμίζουμε το «τώρα», να χάνουμε αυτό που συμβαίνει στη μοναδική στιγμή που υπάρχει πραγματικά. Η καθαρή σκέψη δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκτιμούν τη ζωή και όχι να την προσπερνούν βιαστικά προσπαθώντας διαρκώς να βρίσκονται κάπου αλλού.

Μάθετε περισσότερα στο βιβλίο Καθαρό Μυαλό Mindfulness των εκδόσεων Rosili για να κάνετε την καθαρή σκέψη συνήθεια, ώστε να αλλάξετε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τη ζωή στην καθημερινότητα, στην εργασία, στο σώμα και στο πνεύμα, στις σχέσεις, στη διατροφή.

Θα γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Περισσότερα βιβλία από τη σειρά Rosili LifeSuccess για την ισορροπία και την ευτυχία στην προσωπική κι επαγγελματική ζωή θα βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr