NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τρία πράγματα που θα μπορούσαν να ωθήσουν το Bitcoin σε νέα υψηλά

Τρία πράγματα που θα μπορούσαν να ωθήσουν το Bitcoin σε νέα υψηλά
04_05_2018 | 13:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Μετά από μια άσχημη διόρθωση, το Bitcoin πραγματοποιεί δυναμικό comeback. Το "νόμισμα του λαού" έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 1,5% τις τελευταίες ημέρες, ξεπερνώντας τα 9.000 δολάρια.

Αυτό αντιστοιχεί σε άνοδο 50% από τα πρόσφατα χαμηλά του, που είναι ενθαρρυντικό σημάδι για τους "ταύρους" του Bitcoin.

Θα φτάσει και ξεπεράσει ποτέ το ψηφιακό νόμισμα το παλιό του υψηλό; Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν πως θα το κάνει, δεδομένου ότι τρία πράγματα είναι ευνοϊκά για το Bitcoin.

Το πρώτο πράγμα είναι τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής του Bitcoin ως μέσου αποθήκευσης αξίας και μέσου συναλλαγών, δύο κοινές λειτουργίες μεταξύ των συμβατικών νομισμάτων.

Αυτό, κατ επέκτασιν, θα χρειαστεί καλύτερη υποδομή ως προς την ασφάλεια. "Αν υποθέσουμε ότι το Bitcoin θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαφύλαξης αξίας στο μέλλον (δηλαδή ως ψηφιακός χρυσός), θα χρειαστούν πιο ασφαλείς υποδομές που θα καλύπτουν ολόκληρο το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων προκειμένου ο κόσμος να εμπιστευτεί το νέο χρηματοοικονομικό μέσο και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί", λέει ο Christian Ferri, Πρόεδρος και CEO της BlockStar. "Μόλις συμβεί αυτό, περισσότεροι άνθρωποι θα ανέβουν στο τρένο, οπότε μια υποδομή που να μπορεί να επεκταθεί είναι κρίσιμη".

Η βελτιωμένη ασφάλεια στις υποδομές θα βοηθήσει το Bitcoin να βελτιώσει τη λειτουργία του ως μέσου διαφύλαξης αξίας, αλλά όχι τη λειτουργία του ως μέσου συναλλαγών. Τι θα βελτιώσει το δεύτερο; Αναβαθμίσει στο πρωτόκολλο που θα σταθεροποιήσουν την καθημερινή αξία του Bitcoin. "Εάν γίνουν αλλαγές στο πρωτόκολλο που θα επιστρέψουν στο Bitcoin να γίνει μέσο για καθημερινές συναλλαγές (πχ να πληρώνετε τον καφέ σας με Bitcoin), θα χρειαστούμε έναν μηχανισμό σταθερότητας. Με αυτό τον τρόπο, ο καφές σας δεν θα στοιχίζει 5 δολάρια σήμερα και 50 δολάρια αύριο", προσθέτει ο Ferri.

Το δεύτερο πράγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει το Bitcoin να φτάσει σε νέα υψηλά είναι η εισροή θεσμικού χρήματος στα index funds των κρυπτονομισμάτων. 

"Η εισροή χρημάτων από οργανισμούς που θα τοποθετούν χρήματα σε index funds κρυπτονομισμάτων θα δημιουργήσει έναν καταρράκτη, θα προσελκύσει ένα κοπάδι", λέει ο Paul A. Taylor Εκτελεστικός Πρόεδρος του Fabric Foundation. Ο Darren Marble της CrowdfundX συμφωνεί. "Σε αυτό το στάδιο οι θεσμικοί επενδυτές κρατούν το κλειδί για την ανάπτυξη του Bitcoin", σημειώνει ο Marble. "Οι ανησυχίες γύρω από τη ρευστότητα, την ασφάλεια, τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου και την επιμέλεια περιουσιακών στοιχείων έχουν μέχρι στιγμής εμποδίσει τους θεσμικούς επενδυτές να αγοράσουν το Bitcoin σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια", εξηγεί.

Προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση, πρέπει να κινητοποιηθεί πλήθος ρυθμιζόμενων χρηματιστηρίων.

Το τρίτο πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για το Bitcoin είναι ο πολλαπλασιασμός των ETFs που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. "Τα ETFs των κρυπτονομισμάτων μπορούν να επιτρέψουν απλούστερη διαπραγμάτευση μέσω χρηματιστηριακών λογαριασμών, το οποίο θα συνέβαλε με τη σειρά του στην αύξηση των τιμών του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων", λέει ο Chris Kline, συνιδρυτής και διευθυντής λειτουργιών του BitcoinIRA.com. "Τα σημάδια είναι ορατά: με την τόσο μεγάλη δυναμική που περιβάλλει το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, είναι κατά τη γνώμη μου, θέμα χρόνου να ανακάμψουν πάλι οι τιμές".

Πηγή: capital.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr