NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Η πρώτη Ελληνίδα που έγινε Α΄ Μηχανικός σε εμπορικό πλοίο. Η ανατροπή στον ανδροκρατούμενο κόσμο της ναυτιλίας!

Η πρώτη Ελληνίδα που έγινε Α΄ Μηχανικός σε εμπορικό πλοίο. Η ανατροπή στον ανδροκρατούμενο κόσμο της ναυτιλίας!

Τον ανδροκρατούμενο κόσμο της ακτοπλοΐας ήρθε για να ανατρέψει η Θεανώ Σιλελόγλου. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που κατάφερε να πάρει τη θέση της Α μηχανικού σε εμπορικό πλοίο.

Η ευκαιρία αυτή δόθηκε στη νεαρή μηχανικό από την Hellenic Seaways. Η εταιρία αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική διαχείρισης του προσωπικού μακριά από στερεότυπα. Η πρωτοβουλία της στοχεύει να ανοίξει ο δρόμος για ίσες ευκαιρίες προς όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως φύλου.

theano-sileloglou.jpg?mtime=20180507111731#asset:85896

Παρόλο που ο χώρος της ναυτιλίας είναι εδώ και χρόνια ανδροκρατούμενους, ενέργειες όπως αυτή της Hellenic Seaways και πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας για την Ενσωμάτωση των Γυναικών στην Ναυτιλία, μπορούν να βοηθήσουν στην ανατροπή των δεδομένων.

Η Θεανώ Σιλελόγλου εργάζεται στην Hellenic Seaways από το 2010. Ξεκίνησε την καριέρα της ως Γ μηχανικός στο πλοίο «Νήσος Μύκονος». Σε διάστημα τριών χρόνων προάχθηκε σε Β μηχανικός, ενώ τον περασμένο Μάρτιο η εταιρία της εμπιστεύτηκε τη θέση της Α μηχανικού.

Πηγή: valueforlife.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr