NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4οEnergy Commodities Conference

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4οEnergy Commodities Conference
15_05_2018 | 11:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 4οEnergy Commodities Conference την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στον ξεχωριστό χώρο πολιτισμού Gazarte. Το συνέδριο έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία συνάντηση για τα Χρηματιστήρια Ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και ως μια από τις πιο φιλόδοξες και καινοτόμες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του ότι υπήρξαν εξαιρετικές συμμετοχές από το εξωτερικό τόσο σε επίπεδο ομιλητών, όσο και σε επίπεδο συνέδρων.

Στο φετινό διεθνές κάλεσμα υπήρξε εντυπωσιακή ανταπόκριση από τις εταιρείες και τα στελέχη της Αγοράς Ενέργειας, αλλά και από μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας. Κάπως έτσι, περισσότερα από 180+ στελέχη είχαν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις, να προβληματιστούν για το ποια βήματα πρέπει να ακολουθηθούν στο μέλλον, αλλά και να δικτυωθούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Τα key points αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνεδριακής ημέρας ήταν:

  • Η ομιλία του εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Χριστόφορου Ζούμα, ο οποίος επιχείρησε να βάλει «τάξη» στις συγκεχυμένες πληροφορίες για την ίδρυση και τη λειτουργία του νέου Χρηματιστηρίου Ενέργειας υπό την κοινοπραξία του ΛΑΓΗΕ και της ΕΧΑΕ.
  • Η ομιλία του εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕΕΧ), Αλέξανδρου Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε για το πλάνο δράσεων και ανάπτυξης προϊόντων για την ελληνική αγορά.
  • Η ομιλία του εκπροσώπου του ΑΔΜΗΕ, Ηρακλή Σκοτεινού, ο οποίος αναφέρθηκε στις υπό σχεδίαση νέες Αγορές Εξισορρόπησης στο νέο καθεστώς της ΕΧΕ (Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας).
  • Η ομιλία του εκπροσώπου της εταιρείας Ηρων Θερμοηλεκτρική, Κώστα Μπασλή, ο οποίος ανέλυσε το σημερινό καθεστώς ένταξης θερμοηλεκτρικών μονάδων στον ΗΕΠ, αλλά και την έλλειψη προϊόντων αντιστάθμισης κινδύνου.
  • Οι ομιλίες των 10+ Business Experts, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες γύρω από τις εξελίξεις στις ενεργειακές αγορές της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Κροατίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.
  • Τα δύο διαδραστικά Workshops, τα οποία προσέφεραν στους παρευρισκομένους μια καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους μηχανισμούς εκκαθάρισης συναλλαγών του ΕΕΧ, αλλά και να μάθουν πολλές λεπτομέρειες για τους παράγοντες διαμόρφωσης των τιμών στην ιταλική αγορά.     
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr