NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Μειωμένες κατά 7% ήταν οι πωλήσεις tablet το πρώτο τρίμηνο του 2018

Μειωμένες κατά 7% ήταν οι πωλήσεις tablet το πρώτο τρίμηνο του 2018

Μειωμένες κατά 7%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν οι πωλήσεις tablet, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 1ο τρίμηνο του 2018. Παρά την πτώση, πάντως, τέσσερις στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές κατάφεραν να διευρύνουν τις πωλήσεις τους. Σύμφωνα με ανάλυση της Strategy Analytics, η παγκόσμια αγορά των tablets κινήθηκε καθοδικά το 1ο τρίμηνο του 2018 εξαιτίας των επιδόσεων των συσκευών Android και Windows, καθώς και εξαιτίας της πτώσης στις πωλήσεις συσκευών “2-in-1”.

Παράθεση - epixeiro.gr

4 στους 5 κορυφαίους κατασκευαστές, παγκοσμίως, είδαν τις πωλήσεις τους να διευρύνονται!

Στην ανάλυσή της (Preliminary Global Tablet Shipments and Market Share: Q1 2018), η Strategy Analytics διαπιστώνει, πάντως, ότι οι τέσσερις μεγαλύτεροι κατασκευαστές, Apple, Huawei, Amazon και Lenovo, κατάφεραν να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεων τους. Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι το εξεταζόμενο διάστημα, η Apple και η Amazon εστίασαν τις προσπάθειες τους να επιτύχουν υψηλότερες πωλήσεις, έστω και σε χαμηλότερες τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν τα - πολυπόθητα - έσοδα από υπηρεσίες. “Οι κορυφαίοι κατασκευαστές αναβαθμίζουν με νέα χαρακτηριστικά υψηλής προστιθέμενης αξίας τις συσκευές τους, όπως βελτιωμένες δυνατότητες γραφικών, AR και ψηφιακούς βοηθούς”, αναφέρει η Strategy Analytics.

Οι κατασκευαστές 

Αναλυτικά, από τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας προκύπτει ότι η Apple διέθεσε την παγκόσμια αγορά 9,1 εκατ. tablets, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με το μερίδιο της να διαμορφώνεται στο 23,4%. Η δεύτερη, στην παγκόσμια κατάταξη, Samsung κατέγραψε πωλήσεις 5,3 εκατ. συσκευών, μειωμένες κατά 12% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017, με το μερίδιο της να κατέρχεται σε 13,6%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Huawei με πωλήσεις 3,3 εκατ. τεμαχίων, αυξημένες κατά 15% έναντι του 1ου τριμήνου του 2017 και μερίδιο 8,4%. Η τέταρτη στην κατάταξη Amazon διέθεσε, παγκοσμίως, 2,8 εκατ. συσκευές, αριθμό αυξημένο κατά 15% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αποσπώντας μερίδιο 7,1%. Τέλος, στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Lenovo με πωλήσεις 2,1 εκατ. συσκευών , αυξημένες κατά 2% και μερίδιο αγοράς 5,4%. Συνολικά, οι υπόλοιποι κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς πέτυχαν πωλήσεις 16,5 εκατ. συσκευών, οι οποίες, ωστόσο, ήταν μειωμένες κατά 17% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017.

Λειτουργικά συστήματα 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αποστολές συσκευών με λειτουργικό Android μειώθηκαν σε 24,2 εκατ. μονάδες, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας πτώση κατά 10% έναντι των 26,9 εκατ. τεμαχίων την ίδια περίοδο του 2017. Η Huawei, η Amazon και η Lenovo ήταν μερικοί από τους ελάχιστους κατασκευαστές συσκευών με λειτουργικό Android, που κατέγραψαν θετική πορεία. Από τα στοιχεία προκύπτει, τέλος, ότι οι αποστολές tablets με λειτουργικό Windows μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση στα 5,7 εκατ. μονάδες το 1ο τρίμηνο του 2018 από 6,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Με πληροφορίες από sepe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr