NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Η ελληνική βιομηχανία, με πέντε εκθέτες, στην έκθεση "HANNOVER MESSE" και τρεις στην έκθεση CeMAT

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Η ελληνική βιομηχανία, με πέντε εκθέτες, στην έκθεση "HANNOVER MESSE" και τρεις στην έκθεση CeMAT

Δυναμικά παρούσα με πέντε εκθέτες δήλωσε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σημείο Συνάντησης Βιομηχανικής Τεχνολογίας, HANNOVER MESSE, που πραγματοποιήθηκε 23 με 27 Απριλίου 2018, στο Αννόβερο της Γερμανίας παράλληλα -για πρώτη φορά- με την CeMAT, τη Διεθνή Έκθεση για Intralogistics & Logistics.

Ειδικότερα, στην HANNOVER MESSE από την Ελλάδα, και σε εκθεσιακή επιφάνεια 154 τ.μ., συμμετείχαν οι εταιρίες: Antonios Voulgarelis & Co. E.E. "Voulgarelis Tooling", CERTH / ITI Centre for Research and Technology Hellas, Hellenic Cables S.A., Koutsogiannis Ltd. Steel Workshop και ZENITH - DIMITRAKOPOULOS CH.& Co.. Επίσης στην έκθεση συμμετείχε και η κυπριακή εταιρία Raycap Marketing Services Limited. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έκθεση CeMAT ήταν οι: Helm Hellas S.A., INTRA CONN CONNECTORS A.E. και Systems Sunlight S.A..

"Ολοκληρωμένη βιομηχανία - Connect & Collaborate" ήταν το θέμα των δύο εκθέσεων HANNOVER MESSE και CeMAT. Κατά τη διάρκειά τους, 210.000 επαγγελματίες επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά με τις καινοτομίες 5.800 εκθετών απ’ όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος σε αυτές. Θέματα όπως η μηχανική μάθηση, η τεχνητή νοημοσύνη, οι βιομηχανικές πλατφόρμες πληροφορικής, η επέκταση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας για τα ηλεκτρικά κινητικότητας, η χρήση της ρομποτικής και των αυτόνομων συστημάτων παραγωγής και intralogistics και ο ρόλος του ανθρώπου στα δικτυωμένα εργοστάσια συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν στα περίπτερα των εκθετών. Η τιμώμενη χώρα, το Μεξικό, παρουσιάστηκε στη φετινή διοργάνωση ως καινοτόμος επιχειρηματικός εταίρος και βιομηχανικός χώρος, προσελκύοντας μεγάλο ενδιαφέρον.

Η HANNOVER MESSE υποδέχτηκε φέτος στην τελετή έναρξης την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Μεξικού Πένα Νίτο και απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι το παγκόσμιο κίνημα της βιομηχανίας 4.0 έχει στην έκθεση αυτή το σπίτι του. Τα προηγμένα δίκτυα δημιουργίας αξίας, οι νέες μορφές συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής και η αυξανόμενη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της ψηφιοποίησης και της δικτύωσης, τα οποία για άλλη μια φορά παρουσιάστηκαν στο Αννόβερο.

Από τους 210.000 επισκέπτες, περισσότεροι από 70.000 προέρχονταν από το εξωτερικό. Έτσι, το ποσοστό των διεθνών επισκεπτών έφτασε το 30%.

Η επόμενη HANNOVER MESSE θα ανοίξει τις πύλες της από 1 έως 5 Απριλίου 2019 και αυτή τη φορά τιμώμενη χώρα θα είναι η Σουηδία. Η επόμενη CeMAT θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2020, και πάλι παράλληλα με την HANNOVER MESSE.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr