NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει το Δίκτυο Φροντιστών «ΕΠΙΟΝΗ» για άτομα με ασθένεια ή αναπηρία

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει το Δίκτυο Φροντιστών «ΕΠΙΟΝΗ» για άτομα με ασθένεια ή αναπηρία

Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος με αναφορά στην υγεία, η INTERAMERICAN αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο συνεισφοράς υπηρεσιών των ανεπίσημων φροντιστών σε άτομα με αναπηρία ή ασθένεια και υποστηρίζει χορηγικά το Ελληνικό Δίκτυο «ΕΠΙΟΝΗ», στις επιμορφωτικές εκδηλώσεις που αυτό οργανώνει. Το Δίκτυο, το οποίο αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εurocarers, προωθεί την ανταλλαγή καλών πρακτικών για φροντιστές που περιθάλπουν άτομα με ασθένεια ή αναπηρία και πρόσφατα οργάνωσε δύο σημαντικές ημερίδες.  

Συγκεκριμένα, κατά τον περασμένο Μάρτιο διεξήχθη στο Κέντρο Νευροεπιστημών της Ακαδημίας Αθηνών, από την «ΕΠΙΟΝΗ» και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF», εκδήλωση με θέμα την εξοικείωση των φροντιστών με την έρευνα. Στην ημερίδα, που είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του European Brain Council και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών, συμμετείχαν εξέχοντες επιστήμονες της ψυχικής υγείας. Ακόμη, κατά τον Μάιο η «ΕΠΙΟΝΗ» οργάνωσε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ημερίδα με θέμα την υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και τη συμβολή των φροντιστών τους. Εισηγητές ήταν εξειδικευμένοι επιστήμονες και έγινε ειδικότερη αναφορά σε τεχνολογίες αιχμής που υποστηρίζουν την καθημερινότητα των πασχόντων. Την ημερίδα έθεσαν υπό την αιγίδα τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και το International Heart Hub.  

Η INTERAMERICAN, με την υγεία στο επίκεντρο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της, έχει σχέδιο περιφερειακής ενίσχυσης των προγραμμάτων ασφαλιστικών καλύψεων που παρέχει με υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας που αναλαμβάνει, συνεργάζεται με αρκετούς φορείς και οργανισμούς. Ειδικότερα με την «ΕΠΙΟΝΗ» η εταιρεία συνεργάζεται για την ανάδειξη και πλήρωση αναγκών κοινωνικών ομάδων, που έχουν το κοινό χαρακτηριστικό χρονίων νόσων και αναπηριών και χρειάζονται συνεχή συμβουλευτική και πρακτική-διαχειριστική υποστήριξη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr