NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Hellas House: Στέγη ελληνικού πολιτισμού και επιχειρηματικότητας

Hellas House: Στέγη ελληνικού πολιτισμού και επιχειρηματικότητας

Με μεγάλη συμμετοχή παραγόντων από τον χώρο του επιχειρείν, των τεχνών και του πολιτισμού τελέστηκαν στη Σαγκάη τα επίσημα εγκαίνια του Hellas House, του πρώτου και μοναδικού ελληνικού πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή της Άπω Ανατολής την Τρίτη 15 Μαϊου.

Η νέα στέγη για την προβολή του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο ιστορικό ευρωπαϊκό κτήριο της κινεζικής μητρόπολης. Το όλο εγχείρημα εκφράζει το όραμα των δημιουργών της για την σύνδεση Ελλάδας και Κίνας, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο στην κοινωνική, πολιτιστική και επιχειρηματική ζωή της Σαγκάης, και να λειτουργήσει ως Global Leaders Club.

Επιφανείς καλεσμένοι και επισκέπτες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, η οποία σκοπό είχε να δώσει στους καλεσμένους μια πρώτη γεύση της πρωτοβουλίας του Ηellas Ηouse ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κόβοντας την παραδοσιακή κινεζική κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων. Εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία του Hellas House να διαδώσει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και εκτός συνόρων και ευχαρίστησε τους ιδρυτές του για το ευγενές και φιλόδοξο όραμα της δημιουργίας ενός μοναδικού κέντρου διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα, με ένα τρόπο πρωτοφανή. Η υπουργός δήλωσε: “ Το Ηellas Ηouse προσφέρει “τα καλύτερα της Ελλάδας’’ που σχετίζονται με το πολιτισμό, την φιλοξενία και την γαστρονομία μας. Είναι ο ιδανικός χώρος παρουσίασης των μοναδικών θησαυρών της Ελλάδος, και συνάμα δελεάζει πραγματικά τους Κινέζους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την όμορφη χώρα μας- ενώ παράλληλα ενισχύει την ισχυρή συμμαχία καθώς και μια νέα εποχή σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας “.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν πολλοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την Κίνα, μεταξύ των οποίων πρεσβευτές και τοπικοί αξιωματούχοι της πόλης της Σαγκάης, καθώς και ηγετικά στελέχη διεθνών εταιρειών, επιχειρηματίες, προσωπικότητες του πολιτισμού και εξέχοντα στελέχη των διεθνών και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Το Grand Opening Gala διοργανώθηκε στο καλαίσθητο Eros Garden του Hellas House, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους εκλεκτούς καλεσμένους να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και να απολαύσουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία.

Υποδεχόμενος τους διακεκριμένους καλεσμένους του, ο κ. Παύλος Κοντομίχαλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Hellas Group, επισήμανε την επιθυμία του να κάνει γνωστή την ελληνική ολιστική εμπειρία που οδηγεί σε μια υγιέστερη και ευτυχισμένη ζωή, να εμπνεύσει τους επισκέπτες και μοιραστεί μαζί τους τη γνώση για όλα όσα σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό. Mετά από 15 χρόνια επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Ασία, η οικονομική κρίση της Ελλάδας το 2010 ήταν για τον κ. Κοντομίχαλο η αφορμή να στραφεί επιχειρηματικά σε δραστηριότητες που θα βοηθούσαν στην ανάδειξη του πολιτισμικού και γαστρονομικού πλούτου και την ομορφιά της Ελλάδας, της χώρας στην οποία μεγάλωσε και τόσο αγαπά.

Το Hellas House είναι η εκπλήρωση του οράματος της κα και του κου Παύλου Κοντομίχαλου για ένα κέντρο στην Ασία που θα παρουσιάζει τα «καλύτερα» του ελληνικού πολιτισμού, της φιλοξενίας και της γαστρονομίας. Το πνεύμα, το σώμα, η διατροφή και το περιβάλλον αποτελούν τους βασικούς πυλώνες αυτού του εγχειρήματος, που στόχο έχει τόσο την σωματική υγεία όσο και την πνευματική ευεξία, κατά το λατινικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Χρειάστηκαν περισσότερο από πέντε χρόνια λεπτομερούς σχεδιασμού και επίμονης προσπάθειας για τη δημιουργία και ολοκλήρωση του Hellas House. Το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται το Hellas House χτίστηκε το 1936 και ανακαινίστηκε πλήρως από τον αρχιτέκτονα Κώστα Χατζηγιάννη. Το κτήριο ενσωματώνει στοιχεία της ελληνικής αρχιτεκτονικής, ενώ η εσωτερική διακόσμηση των χώρων είναι εμπνευσμένη από κλασσικά ελληνικά στοιχεία εναρμονισμένα με σύγχρονα στοιχεία και στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Οι αίθουσες του κτηρίου εκτείνονται σε 5 επίπεδα και ο σχεδιασμός τους παρουσιάζει ένα σύγχρονο τρόπο ζωής εμπνευσμένο από την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά. Στο ισόγειο βρίσκεται το History Hall, ένας χώρος με πιστά αντίγραφα μνημειακής ελληνικής τέχνης, τα οποία καλύπτουν όλη την ιστορία της αρχαίας ελληνικής τέχνης, από την Κυκλαδική έως και την Κλασσική Περίοδο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι συνθέσεις της ζωφόρου του Παρθενώνα και έργα τέχνης που παραπέμπουν στο Ολυμπιακό ιδεώδες. Στην ανοιχτή κουζίνα Elaion οι σεφ του Hellas House τιμούν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία ενώ στο κελάρι Dionysus οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε μια πλούσια και ενημερωμένη συλλογή από εκλεκτά ελληνικά κρασιά. Πολλές και πλούσιες εμπειρίες προσφέρονται στους επισκέπτες του Hellas House, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν καφέ, ποτό και ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις στο all day dining Eros Lounge. Στο Eros Garden, ο συνδυασμός της βλάστησης με το γαλάζιο της πισίνας δίνουν μια πρόγευση του γαλήνιου φωτεινού ελληνικού τοπίου.

Στον VIP όροφο, η αίθουσα Minoan Hall προσφέρεται για ιδιωτικά δείπνα και συναντήσεις ενώ το παρακείμενο φουαγιέ Aegean Lounge προσφέρεται για απεριτίφ. Στον ημιώροφο στεγάζεται το H-Hall, ένας πολυλειτουργικός εκθεσιακός χώρος στον οποίο διοργανώνονται πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και εταιρικές εκδηλώσεις (εκθέσεις, workshops κλπ). Το Hellas House φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες όπως θεματικές πολιτιστικές διαλέξεις, σεμινάρια, μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίες κρασιού. Το Hellas House είναι ένας ιδανικός χώρος με λειτουργικές εσωτερικές και εξωτερικές αίθουσες για εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Με αφετηρία τα ιδανικά και τα ιδεώδη του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα προσφέροντας στους επισκέπτες ποικίλες και ξεχωριστές εμπειρίες. Σύμφωνα με τα αρχαία ελληνικά πρότυπα αλλά και μέσω της πλούσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς το Hellas House αποτελεί χώρο μοναδικής αισθητικής και ταυτόχρονα σημείο αναφοράς στο κέντρο της Σαγκάης όπου προσφέρονται δυνατότητες δικτύωσης, επιχειρείν αλλά παράλληλα και δραστηριότητες επιμόρφωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Πηγή: http://www.cnn.gr/

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr