NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Mission accomplished στο 1o Fashion Startup Weekend Αthens για τoυς Καινοτόμους της Ελληνικής Μόδας!

Mission accomplished  στο 1o Fashion Startup Weekend Αthens για τoυς Καινοτόμους της Ελληνικής Μόδας!
23_05_2018 | 18:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το σύνθημα Launch your Fashion Startup in 54 hours ακολούθησαν οι 74 συμμετέχοντες του 1ουΠαγκόσμιου Διαγωνισμού Fashion Startup Weekend Αthens, οι οποίοι κατάφεραν με ενθουσιασμό, πάθος και επιμονή να κάνουν την ζεύξη μεταξύ Μόδας, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, 20-22 Απριλίου 2018 στο Σεράφειο.

Με την υποστήριξη τριών φορέων από την Ελλάδα, της Σχολής Μόδας Athens Fashion Club, του Athens Fashion Business Incubator The Fashion Gate και του πρώτου δικτύου για νέους επαγγελματίες στον χώρο της μόδας FashionBoxie, καθώς και με την εποπτεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Startup Weekend της Techstars οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πως να μορφοποιήσουν την ιδέα τους σε επιχείρηση και να διεκδικήσουν τη διάκριση.

Ένας καταπληκτικός και έμπειρος facilitator του διεθνή Accelerator TechStars από την Αμερική, ο κύριος Zoheb Iqbal, ήρθε από τη Μεγάλη Βρετανία να υποδεχτεί την εκδήλωση και να παρουσιάσει τον θεσμό Startup Weekend που ενώνει τους Startupers ανά τον κόσμο.

Ο Διαγωνισμός  απευθυνόταν σε ένα ευρύ κοινό και κυρίως σε όσους αναγνωρίζουν την αξία της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη και μορφοποίηση της ιδέας τους σε Βιώσιμη επιχείρηση Μόδας.

Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στην βιομηχανία της Μόδας με τις εταιρίες που υποστήριξαν την εκδήλωση ως Χορηγοί, τους Μέντορες, τους εκπαιδευτές και τους Κριτές. 

Για την οικονομική ενίσχυση όλων των συμμετεχόντων του Fashion Startup Weekend, που αγωνιούν για το αρχικό κεφάλαιο κίνησης του εγχειρήματός τους, έδωσε λύση  η Ιδιοκτήτρια της 1ηςΘερμοκοιτίδας Μόδας ‘The Fashion Gate’ κυρία Βυτινίδου Μαρία, ως Ambassador Ευρωπαϊκού προγράμματος Χρηματοδότης Fashion Startups λέγοντας χαρακτηριστικά: 

‘Χαιρόμαστε πραγματικά που δίνουμε ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες των νέων Επιχειρηματιών στον χώρο της Μόδας είτε μέσω της εκπαίδευσης στην Σχολή Athens Fashion Club, είτε μέσω επιχειρηματικής ανάπτυξης στην δομή The Fashion Gate.

Στην Ελλάδα, έχουμε ανάγκη από δράσεις εφάμιλλες του εξωτερικού, διεθνούς εμβέλειας και προβολής όπως ο θεσμός Startup Weekend.

Ο Κος Απόστολος Λεούσης, ένας εκ των διοργανωτών του Fashion Startup Weekend, μας προσκάλεσε τον Νοέμβριο του 2017 να συμμετάσχουμε ως Mentors στο 5κατά σειρά Startup Weekend που διοργάνωνε ο ίδιος στον Βόλο.

Μαζί με τον Κο Δημητρακόπουλο, Διευθυντή της Σχολής, υποστηρίξαμε τα Fashion Startups και βρήκαμε την εμπειρία φανταστική! Τότε ακριβώς γεννήθηκε η ιδέα για την διοργάνωση ενός πολύ στοχευμένου Startup Weekend με θέμα την Μόδα.’ 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου υπήρχε πλούσια εκπαίδευση στο Business Canvas model, στο Digital Marketing, στο Personal Branding, στην προετοιμασία για συμμετοχή σε Εμπορική Έκθεση στο εξωτερικό και με την καθοδήγηση των Μεντόρων ξεχώρισαν 8 ιδέες από Fashion Startups που διεκδίκησαν τα 3 πρώτα μεγάλα Βραβεία από τους Χορηγούς της διοργάνωσης.

Τα Fashion Startups που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν: Rent the Trend, Weddres, Kleanthis, Re-Eco, Demimou, Wanna Fashion, Elefantous, FB Xe Bit, εκ των οποίων η Κριτική Επιτροπή βράβευσε τις 5 καλύτερες ιδέες για την Καινοτομία τους και την δυνατότητα να δημιουργηθεί μία Βιώσιμη επιχείρηση:

  • 1ο Βραβείο: Kleanthis
  • 2ο Βραβείο: Weddress
  • 3ο Βραβείο: Wanna Fashion
  • 4ο Βραβείο: Rent the Trend
  • 5ο Βραβείο: Demimou 
1ο-Fashion-Startup-Weekend_winners.jpg?mtime=20180523183431#asset:87748:freeHeight

Επίσης δόθηκε ένα ειδικό Βραβείο Special Prize for Innovation, στην ιδέα Wanna Fashion που στοχεύει στην αγορά Vegan-Sustainable-Ethical Fashion.

Ήταν εντυπωσιακό ότι μέσα σε 3 ημέρες αναπτύχθηκαν μέσα στις ομάδες ιδέες με χρήση Τεχνολογίας όπως appsκαι platforms, γεγονός που αποδεικνύει ότι τόσο οι συμμετέχοντες ήταν δημιουργικοί στην σκέψη όσο και οι Μέντορες μεταδοτικοί στην εμπειρία τους και την τεχνογνωσία που μπορούν να προσφέρουν.

Η Κριτική επιτροπή από την πλευρά της, ανέδειξε τα νέα ταλέντα μέσω του FashionStartupWeekendκαι στάθηκε υποστηρικτικά προς το επόμενό τους βήμα. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν:

  • Ορέστης Ματσούκας - Founder OramaGroup
  • Δήμος Χέλμης - Ηelmi Clothes
  • Βαγγέλης Χαμπηλομάτης - Founder epixeiro.gr
  • Κωνσταντίνος Κασπίρης- Art Director Star Channel 

Οι Χορηγοί και τα Βραβεία ήταν πολλά και σημαντικά:

Η 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας The Fashion Gate’,  που στόχο έχει την Σχεδιαστική και Επιχειρηματική ανάπτυξη νέων Δημιουργών Μόδας, βράβευσε την 1η νικήτρια ομάδα με Υποτροφία στην δομή της για ένα ολόκληρο χρόνο, με σκοπό την προώθηση των συλλογών σε Διεθνή Εμπορική Εκθεση και Fashion Show στο εξωτερικό.

Η εταιρία Greek Internet Marketing – GIM, παραδίδοντας το Βραβείο στην 2η Νικήτρια ομάδα, ευχήθηκε καλή αρχή με Digital παρουσία στα πρώτα τους βήματα και ενεργή υποστήριξη από την πλευρά τους μέσω των υπηρεσιών Digital Marketing που προσφέρουν.

Η εταιρία Chromotex.gr θέλοντας να υποστηρίξει και τις 3 πρώτες νικήτριες ομάδες προσέφερε δωρεάν εκτύπωση στα printsπου θα επιλέξουν οι Σχεδιαστές για τις Συλλογές τους ενώ εξέπληξε ευχάριστα με την εκτύπωση φουλαριών, τα οποία δόθηκαν ως Gifts στην εκδήλωση.

Η in4capital έδωσε στους 3 πρώτους νικητές πακέτα πρόσβασης στην πλατφόρμα σύνδεσης Startups με επενδυτές.

Ο Κος Δήμος Χέλμης, μέλος της Κριτικής Επιτροπής από την εταιρία Helmi, προσέφερε την δυνατότητα στην πρώτη νικήτρια ομάδα και τους Σχεδιαστές της να εργαστούν μαζί του για μία Capsule Collection που θα προχωρήσει σε παραγωγή.

Η εταιρία Συμβούλων επιχειρήσεων Sider group of Services προσέφερε για το Βραβείο Special Prize for Innovation ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμβουλευτικής καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής στην 4ηκαι 5ηνικήτρια ομάδα.

Οι εκδόσεις KeyBooks προσέφεραν στην 1ηνικήτρια ομάδα το βιβλίο Girlboss.

Η εταιρία Saint Startup, παρείχε στους 3 πρώτους νικητές το manual ‘The Founder’s Guidebook’.

Η πλατφόρμα Fashion Boxie προσέφερε στις νικήτριες ομάδες υπηρεσίες Consulting & Networking.

Τα Brand Μaria Vytinidou Luxury Design και Mad Flax Sustainable Apparel προσέφεραν από ένα ένδυμα στους 2 πρώτους νικητές.

Όλοι οι Χρυσοί Χορηγοί παραβρέθηκαν στις τελικές παρουσιάσεις, γνώρισαν από κοντά τους Fashion Entrepreneurs και τους έδωσαν δύναμη και πολλά εργαλεία για την εκκίνησή τους.

Μαζί με τους συμμετέχοντες για όλο το τριήμερο ήταν οι εκπρόσωποι της εταιρίας Heineken ως Χρυσός Χορηγός και φυσικά το προϊόν τους Heineken Light. Η εταιρία ενδυμάτων Georgio Ajutanti ζήτησε να έρθει σε επικοινωνία με τους ταλαντούχους Σχεδιαστές της Σχολής Athens Fashion Club, των οποίων τα Portfolio ήταν στο εκθεσιακό Booth. Το κατάστημα υφασμάτων Κοσμίδης-Μαζιώτης, ομόρφυνε τον χώρο παρουσιάζοντας δαντέλες υψηλές αισθητικής και τις νέες τάσεις για τον Χειμώνα 2018. To Future Models Management έδωσε το παρών μέσω του ιδιοκτήτη του κου Κουτούλια. 

Οι υποστηρικτές του Fashion Startup Weekend δεν τελειώνουν όμως εδώ, καθώς πλήθος άλλων ελληνικών εταιριών θέλησαν να υποστηρίξουν την Νεοφυή Επιχειρηματικότητα στον χώρο της Μόδας όπως:

  • Τα Πλεκτήρια Θεσσαλίας, με ιδιαίτερα υφάσματα από το εξωτερικό
  • Η Rainbow Waters με το νερό ‘Διώνη’
  • Το γνωστό σε όλους μας delivery online e-food.gr
  • Η εταιρία Aroma Caffe, με τον υπέροχα αρωματικό της καφέ

Hospitality Sponsor για την εκδήλωση ήταν ο Κόμβος Καινοτομίας Athens Digital Lab και το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ το Piraeus Theoxenia παρείχε φιλοξενία στους ομιλητές από το εξωτερικό.

Το epixeiro.gr στήριξε επικοινωνιακά την εκδήλωση.

O γνωστός φωτογράφος Ανδρέας Μεσσημέρης, Μedia Sponsor, αποτύπωσε με το φακό του στιγμές χαράς, έντασης αλλά και συγκίνησης στην τελετή των Βραβείων.

Τέλος, ένας ακόμα συντελεστής στην επιτυχία του Fashion Startup Weekend ήταν ο Graphic Designer& Αrt Photographer Πάνος Καραχάλιος, o οποίος ανέλαβε το Visual Branding και την τελική πινελιά στην αισθητική της εκδήλωσης.

To 2Fashion Startup Weekend έχει ήδη δρομολογηθεί για τις 16 Νοεμβρίου 2018!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr