NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Blendo: Ακόμα να γίνει data-driven η επιχείρησή σας;

Blendo: Ακόμα να γίνει data-driven η επιχείρησή σας;

Η Blendo δημιουργήθηκε από τους Φώτη Ξενικουδάκη, Γιώργο Ψιστάκη και Κώστα Παρδάλη, ο οποίος και μίλησε στο epixeiro.gr. Η δημιουργία της εταιρίας βασίστηκε στην αγάπη των ιδρυτών για την τεχνολογία, την γνώση τους πάνω στην διαχείριση δεδομένων και στις συγκυρίες της αγοράς την δεδομένη περίοδο. Ο σκοπός της είναι να δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να γίνουν πραγματικά data-driven και η λειτουργία τους, πέρα από τις αποφάσεις τους, όπως ίσχυε ως τώρα, να βασίζεται στα δεδομένα που αυτές κατέχουν.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Blendo, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Η Blendo διαφοροποιείται σε σχέση με τον ανταγωνισμό της στο ότι δίνει την δυνατότητα της πρόσβασης αλλά και διαχείρισης των δεδομένων σε αυτόν ο οποίος τελικά είναι υπεύθυνος για να εξάγει αξία από αυτά, τον αναλυτή. Χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη εξειδικευμένου μηχανικού για να την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας. Για την ακρίβεια η ευκολία χρήσης του προϊόντος έχει οδηγήσει στο να γίνεται χρήση του και από άτομα με ακόμα μικρότερο υπόβαθρο στην επιστήμη των υπολογιστών, όπως υπεύθυνοι πωλήσεων και μάρκετινγκ. Σε αυτή την φάση, το προϊόν απευθύνεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αλληλοεπιδρούν με τους πελάτες με χρήση ψηφιακών μέσων.

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μας, είναι η ευκολία χρήσης η οποία είναι αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης, πολλών και σύνθετων διαδικασιών που απαιτεί η διαχείριση δεδομένων, από το προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι ο εκδημοκρατισμός της πρόσβασης στα δεδομένα, στα πλαίσια της επιχείρησης, αφού πλέον δεν απαιτείται ισχυρό τεχνικό υπόβαθρο για να δουλέψει κάποιος με αυτά. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Για να προχωρήσει μία επιχείρηση, ειδικά όταν οι ιδρυτές επιχειρούν για πρώτη φορά, απαιτούνται έντονες αλλαγές στην προσωπικότητα, σε μικρό χρονικό διάστημα. –Κώστας Παρδάλης-

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Παρά την γενικότερη πεποίθηση που επικρατεί, στην τεχνολογία αλλά και στις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν “Aha! moments”. Τα περισσότερα αποτελέσματα και ιδέες είναι αποτέλεσμα σύνθετων διαδικασιών.

Στην περίπτωση μας η δημιουργία στηρίχθηκε στην γνώση και εμπειρία των ιδρυτών στις τεχνολογίες διαχείρισης δεδομένων αλλά και συγκυριών, όπως η επαφή με συγκεκριμένους ανθρώπους και η αλληλεπίδραση μας, με τις αγορές τεχνολογίας, όπως αυτή του Ισραήλ.

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Το βασικότερο εμπόδιο σε κάθε τέτοιο εγχείρημα είναι κυρίως ο εαυτός σου. Όταν αποφασίζεις να επιχειρήσεις, και ειδικά αν είναι η πρώτη φορά, καλείσαι να πάρεις ρόλους που αφενός δεν τους γνωρίζεις, αφετέρου μπορεί να μην αισθάνεσαι άνετα σε αυτούς. Ταυτόχρονα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι οντότητες οι οποίες είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές του περιβάλλοντος στο οποίο δημιουργούνται, με αποτέλεσμα ένα ασταθές περιβάλλον να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το εγχείρημα. 

Τι θέλετε να δείτε η Blendo να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Θέλουμε να δούμε την Blendo να είναι ένας από τους πυλώνες της οικονομίας των δεδομένων, η οποία αυτή την στιγμή είναι υπό διαμόρφωση.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Σίγουρα και μπορεί, ειδικά στην τεχνολογία. Το θέμα είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει και τι πιθανότητες έχει να πετύχει.

Τα χρήματα σου αγοράζουν χρόνο ενώ οι επενδυτές, ειδικά αν τους επιλέξεις σωστά, δίκτυο και εμπειρία που μπορεί εσύ να μην έχεις.

Μία από τις βασικότερες, αν όχι η σημαντικότερη παράμετρος του επιχειρείν είναι ο χρόνος. Τόσο τα χρήματα όσο και οι επενδυτές, είναι εργαλεία για να τον διαχειριστείς καλύτερα υπέρ σου.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να δουν την επιχειρηματικότητα όχι σαν μία διαδικασία βιοπορισμού ή κοινωνικής αναγνώρισης, αλλά σαν μία διαδικασία στην οποία τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της αλλαγής και της προόδου σε προσωπικό επίπεδο. Για να προχωρήσει μία επιχείρηση, ειδικά όταν οι ιδρυτές επιχειρούν για πρώτη φορά, απαιτούνται έντονες αλλαγές στην προσωπικότητα, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Και να το διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούν :)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr