NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Στους 70,000 χρήστες σε Ελλάδα και Κύπρο έφτασε η Revolut

Στους 70,000 χρήστες σε Ελλάδα και Κύπρο έφτασε η Revolut

O Δημήτρης Λιτσικάκης ανέλαβε το 2018 καθήκοντα Country Manager Greece για την Revolut, την ταχύτατα αναπτυσσόμενη FinTech εταιρία με έδρα το Λονδίνο. Έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους $350, η αποτίμηση της Revolut ανέρχεται στα $1,7 δις! Με 2 εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη, παρέχει τον πιο γρήγορο, ασφαλή και εύκολο τρόπο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε πρωτοποριακές τραπεζικές υπηρεσίες με καινοτόμο mobile-only τρόπο. Ο Δημήτρης μίλησε στο epixeiro.gr για την πορεία της Revolut, η οποία άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλιο έχοντας ήδη ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών που επικεντρώνονται στο user acquisition.

Γεια σου Δημήτρη. Πόσοι είναι οι χρήστες της Revolut στην Ελλάδα και πόσοι διεθνώς;

Καλημέρα και από μένα και ευχαριστώ για την συνέντευξη στο επιχειρώ! Συνολικά η Revolut έχει αποκτήσει 2,000,000 χρήστες σε 3 μόλις χρόνια λειτουργίας. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 100,000,000 την επόμενη 5ετια και η νέα χρηματοδότηση ύψους $250 εκατομ. που εξασφαλίσαμε τον Απρίλιο έχει σκοπό ακριβώς αυτό: να κάνουμε επέκταση σε νέες αγορές όπως οι ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ. Στην χώρα μας ήδη έχουμε διπλασιάσει τον ημερήσιο αριθμό απόκτησης νέων χρηστών και αυτή τη στιγμή απαριθμούμε 70,000 χρήστες σε Ελλάδα και Κύπρο. Για να γιορτάσουμε μάλιστα το άνοιγμα των γραφείων μας στην Αθήνα, τρέχουμε μια καμπάνια μέσω της οποίας μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει εντελώς δωρεάν την ανέπαφη κάρτα πληρωμών μας.

Σε ποιες χώρες είναι πιο δραστήρια;

Η Μ. Βρετανία που είναι και η έδρα της Revolut είναι μακράν η νο.1 αγορά μας καθώς οι Άγγλοι είναι πολύ εξοικοιωμένοι με FinTech υπηρεσίες. Ακολουθεί η Γαλλία που έχει πολλούς expats που επωφελούνται πολύ από τις μηδενικές χρεώσεις αποστολής διεθνών εμβασμάτων μέσω Revolut. Τρίτη είναι η Λιθουανία που όπως και όλες οι χώρες της Βαλτικής είναι πολύ μπροστά στο θέμα του digital. Η Πολωνία στην οποία ανοίξαμε γραφεία το 2018 είδε εντυπωσιακή αύξηση καθώς και εκεί οι χρήστες έχουν σημαντικά οφέλη καθώς δεν έχουν Ευρώ και εξοικονομούν σημαντικά ποσά από τη δωρεάν μετατροπή συναλλάγματος μέσω Revolut.

dimitris-600x600.png?mtime=20180530122653#asset:88264

Δημήτρης Λιτσικάκης


Η Revolut έχει μπει πλέον γερά στο παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων. Πες μας δυο λόγια για αυτό.

Στην Revolut πιστεύουμε ότι ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων πρέπει να είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους και όχι μόνο στους tech savvy ή τους crypto enthusiasts. Γι’ αυτό ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017 προσθέσαμε την επιλογή για έκθεση σε Bitcoin, Ethereum και Litecoin, μια κίνηση που τάραξε τα νερά στο FinTech κόσμο καθώς ήμασταν, και παραμένουμε, η πρώτη challenger bank στην Ευρώπη που παρείχε αυτή την επιλογή. Οι χρήστες μας αγκάλιασαν αυτή τη νέα υπηρεσία και μάλιστα μας ζητούσαν επιτακτικά την προσθήκη περισσότερων κρυπτονομισμάτων. Έτσι λοιπόν η ομάδα μας δούλεψε σκληρά ώστε να προσθέσουμε 2 ακόμα πολύ δημοφιλή crypto, το Ripple (XRP) και το Bitcoin Cash (BCH) που προέκυψε από το hard fork του περασμένου Αυγούστου. Η πραγματική επανάσταση που φέρνουμε είναι ότι μπορεί κανείς να μετατρέψει τα ευρώ του σε Bitcoin με την ίδια ευκολία που θα τα μετέτρεπε μέσω Revolut και σε δολάρια ή λίρες Αγγλίας: με ένα tap! Χωρίς να αγχώνεται μη χάσει τα private keys του ή να χρειάζεται να τα αποθηκεύει σε cold storage τα cryptos για να προστατευτεί από τυχόν κυβερνοεπιθέσεις σε ανταλλακτήρια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

Η Revolut πραγματοποιεί μια σημαντική συνεργασία με την Hellas Direct. Πες μας δυο λόγια για αυτή τη συμφωνία και τι σημαίνει.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι ως Έλληνες που η πρώτη co-branded κάρτα της Revolut σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας. Η Hellas Direct είναι μια 100% digital εταιρεία που φέρνει τα πάνω-κάτω στις ασφάλειες. Η Revolut είναι αντιστοίχως μια 100% digital bank που κάνει disrupt το banking industry. Όχι μόνο δεν ταίριαζε η κουλτούρα και ο στόχος μας, αλλά παρείχαμε τον πιο εύκολο, γρήγορο και πρωτότυπο τρόπο να λανσάρει ο συνεργάτης μας ένα νέο προϊόν, το Home Isnurance, από το οποίο οι νέοι πελάτες της Hellas Direct αποκτούν μια co-branded κάρτα από τη Revolut με €10 sign-up bonus. Και το καλύτερο; Για κάθε μέρα που δε θα χρειάζεσαι αποζημίωση, η Hellas Direct θα σου επιστρέψει μέρος των χρημάτων σου! Η Revolut λοιπόν απλοποιεί τις αυτοματοποιημένες μαζικές πληρωμές σε ένα μεγάλο δίκτυο τελικών χρηστών κάνοντας τη ζωή του συνεργάτη μας πιο εύκολη και προσθέτοντας αξία στον καταναλωτή που έχει σημαντικά οφέλη από την χρήση της κάρτας.

Wealth-revolut-blue-002-new1.jpg?mtime=20180607121643#asset:89223

Ποια είναι η φιλοσοφία που πρεσβεύει την Revolut;

Μπορείς να συνοψίσεις όλη μας τη φιλοσοφία σε 4 μόνο λέξεις: είμαστε αλλεργικοί στις χρεώσεις! Ξεκινήσαμε με όπλο την καινοτομία και ήδη έχουμε βοηθήσει τους χρήστες μας να εξοικονομήσουν πάνω από €180 εκατομμύρια από κρυφές χρεώσεις. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε συνέχεια νέες ιδέες όπως τα Vaults που είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για αποταμίευση, κάτι σαν ψηφιακός κουμπαράς που στρογγυλοποιεί αυτόματα τις συναλλαγές στο πλησιέστερο δεκαδικό. Εργαζόμαστε σκληρά με αποτέλεσμα να κινούμαστε πολύ γρήγορα γιατί δεν έχουμε τα βαρίδια από παλαιά συστήματα που είναι δύσκολο να μετασχηματιστούν. Κάθε μήνα λανσάρουμε καινούρια υπηρεσία, όπως τα Virtual Disposable Cards που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση του on-line fraud η οποία βάση στοιχείων έχει ανέλθει στα €1,8 δις σε ετήσια βάση!

Τι νεότερες δράσεις μπορούμε να αναμένουμε από την Revolut στην Ελλάδα;

Το Revolut Platinum είναι σίγουρα το μεγαλύτερο νέο που αναμένουμε μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο θα προσφέρει έως 1% instant cashback για όλες τις συναλλαγές σε Ελλάδα και εξωτερικό! Ναι καλά διαβάσατε, για όλες, όχι μόνο σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Θα συνοδεύεται μάλιστα από την πρώτη πλήρως μεταλλική ανέπαφη κάρτα με ματ επικάλυψη που δεν μοιάζει με καμία κάρτα που έχετε δει έως σήμερα, ενώ παράλληλα οι χρήστες μας θα έχουν πρόσβαση σε έναν προσωπικό concierge, πρόθυμο να βοηθήσει σε οποιαδήποτε ανάγκη κι αν έχει ο πελάτης μας.

Αν θέλετε να γίνετε Revolut Ambassadors, πατήστε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr