NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Αγγελική Παππά: Μία από τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς στον κόσμο

Αγγελική Παππά: Μία από τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς στον κόσμο

Η Αγγελική Παππά επιλέχθηκε ανάμεσα σε 20.000 δάσκαλους και εκπαιδευτικούς, από 179 χώρες, και ανακηρύχθηκε μία από τους 50 καλύτερους του κόσμου, λαμβάνοντας υποψηφιότητα για δύο συνεχόμενες χρόνιες για το «Global Teacher Prize», το «Νόμπελ» των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, είναι ιδρύτρια, υπεύθυνη σπουδών και εκπαιδεύτρια καθηγητών ξένων γλωσσών στο I Love Dyslexia, στον πρώτο διεθνώς εξειδικευμένο χώρο «ολιστικής» διδακτικής των αγγλικών για μαθητές (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1975 και έχει καταγωγή από τις Ερυθρές Αττικής και τη Σάμο. Σπούδασε σε μερικά από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στην Αγγλία, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, ενώ έχει Μπάτσελορ από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος.

Η Αγγελική Παππά είναι πλέον καθηγήτρια αγγλικών και ειδική παιδαγωγός, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου της Folkuniversitetet στην Ουψάλα, διδάσκοντας και συγγράφοντας ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Ακόμα, συνεργάζεται με πληθώρα φορέων, όπως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες, με σχολικούς συμβούλους. Συνεργάζεται, επίσης, με το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδος και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ενώ είναι καλεσμένη σε πολυάριθμες εισηγήσεις στο κομμάτι της ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις του ΟΗΕ, σε Tedx και σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στο παγκόσμιο δίκτυο των Microsoft Innovative Education Expert 2017/18 και έχει συγγράψει και παιδικά βιβλία.

Το δημιούργημά της, «i love dyslexia», είναι το μοναδικό κέντρο παγκοσμίως που ασχολείται αποκλειστικά με τη μάθηση ξένης γλώσσας σε παιδιά με δυσλεξία με τρόπο «ολιστικό». Η φιλοσοφία του απορρέει από τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Ποτέ δε διδάσκω τους μαθητές μου. Επιχειρώ μόνο να δημιουργήσω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να μάθουν», λόγια που αποτελούν βαθιά έμπνευση στη διδασκαλία που παρέχεται με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού.

Στόχος του οργανισμού είναι μέσα από την επιτυχημένη εκμάθηση των αγγλικών να βιώσει ο κάθε μαθητής με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές διαφορετικότητες, όχι μονό ακαδημαϊκή επιτυχία στην ξένη γλώσσα, αλλά και προσωπική ενδυνάμωση και αυτογνωσία. Είναι η παιδεία της καλλιέργειας του πνεύματος και της ψυχής, με την ενεργή εμπλοκή του σώματος, καλύπτοντας και τις τρεις αυτές πτυχές (ψυχή, νου και σώμα), όπως τις έχει ορίσει και ο Αριστοτέλης. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η κυρία Παππά μελετά και συνεργάζεται με νευροεπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Tufts, όπως τη Μαριάν Βολφ, διευθύντρια του Κέντρου Ανάγνωσης Και Γλωσσολογικής Έρευνας, αλλά και τον Δρ. Θεοχάρη Θεοχαρίδη, διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής Ανοσοφαρμακολογίας και Ανακάλυψης Φαρμάκων στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Tufts-Tufts Medical Center.

Είναι, επίσης, δημιουργός του εφαρμοζόμενου προγράμματος σπουδών του ILD (I Love Dyslexia), 3Dlexia -που συζητείται σε όλον τον κόσμο- ενός συνδυασμού κατάλληλων διδακτικών τεχνικών, πρωτότυπου χειροποίητου υλικού, εξειδικευμένου λογισμικού και εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας για διαδραστικούς πίνακες και iPads. Η φύση του προγράμματος είναι οργανική και συνεπώς ανανεώνεται, εκσυγχρονίζεται και βελτιώνεται, όποτε χρειάζεται, για να ανταποκριθεί εξατομικευμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

To 2018, η Αγγελική Παππά αναδείχθηκε νικήτρια του Βραβείου Κοινωνικού Αντίκτυπου των UK Alumni Awards 2018 και του Regional UK Alumni Awards 2018 του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βραβεύτηκε για τη δημιουργία του «i love dyslexia» EFL School, που δίνει λύσεις σε 700 εκατομμύρια ανθρώπους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παγκοσμίως απέναντι στη μεγάλη πρόκληση, που αντιμετωπίζουν στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς και για τον σημαντικό αντίκτυπο του παγκόσμιου #SOS4LoveProject, που ενώνει 22.000 μαθητές, 945 σχολεία, 58 χώρες και όλες τις ηπείρους, υποστηρίζοντας τους 17 στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ μέσω δράσεων των μαθητών, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για παιδεία αγάπης στον κόσμο. Λόγω της βράβευσης αυτής, συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρολο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος εξέφρασε δημόσια την εμπιστοσύνη του στο μοναδικό έργο που παράγεται στο «i love dyslexia».

Στις 25-26 Μαΐου 2018, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό φεστιβάλ «Creative Magic» στη Σερβία, ως Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδος για το Ίδρυμα Varkey.

Έχει λάβει πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς και τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης για το σύνολο της καινοτόμου εκπαιδευτικής της συνεισφοράς στη χώρα μας.

Διακρίσεις:

– 25/08/2017
Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert 2017-18
Η Αγγελική Παππά συμπεριελήφθη στην παγκόσμια κοινότητα πρωτοπόρων εκπαιδευτικών του προγράμματος ΜΙΕ Expert 2017/18.

– 14/06/2017
Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα – Τιμητική παρουσίαση της καινοτομίας του «i love dyslexia» στη Βρετανική Πρεσβεία κατά τον εορτασμό των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

– 06/03/2017
Votre Beaute Γυναίκες της Χρονιάς 2017, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Διάκριση της Αγγελικής Παππά στις 3 Γυναίκες της Χρονιάς για την Ελλάδα στην κατηγορία «Επιστήμων».

– 17/02/2017
Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα – Τιμητική βράβευση της Αγγελικής Παππά για την ίδρυση του πρώτου διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού ολιστικής και βιωματικής διδασκαλίας Αγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες

– 13/01/2017
Study UK Alumni Awards 2017, British Council & British Embassy Athens – Διάκριση της Αγγελικής Παππά στους φιναλίστ της κατηγορίας «Επιχειρηματικότητα» των Study UK Alumni Awards 2017, τα οποία διοργανώθηκαν από το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
-Ηilton, Athens Money Show
Τιμητική διάκριση της Αγγελικής Παππά για τη συμβολή της στην Παγκόσμια Παιδαγωγική από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

– 2017 & 2016
Global Teacher Prize, Varkey Foundation – Διάκριση της Αγγελικής Παππά επί δύο συναπτά έτη στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου στο Global Teacher Prize, το επονομαζόμενο ως το «Nόμπελ των Εκπαιδευτικών». Για το GTP 2016, η επιλογή έγινε κατόπιν αξιολόγησης 8.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών από 149 χώρες, ενώ για το GTP 2017 κατόπιν αξιολόγησης 20.000 υποψηφίων από 179 χώρες. Μέσω της σπουδαίας διάκρισής της, η Αγγελική Παππά είναι Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδος του Ιδρύματος Varkey.

– 10/10/2016
Ροταριανός Όμιλος Αμαρουσίου και Διεθνές Rotary – Ανακήρυξη της Αγγελικής Παππά ως μέλος του Ροταριανού Ομίλου Αμαρουσίου και του Διεθνούς Rotary, σε αναγνώριση της δράσης της σε ανθρωπιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

– 07/10/2016
2o Παγκόσμιο Συνέδριο Εφηβικής Ιατρικής και Παιδοψυχολογίας, Λονδίνο-Ηνωμένο Βασίλειο – Βεβαίωση αναγνώρισης της Αγγελικής Παππά για «την πρωτοφανή και αξιοσημείωτη παρουσίασή της ως κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου στην ομιλία με θέμα «i love dyslexia».

– 08/2016
Accolade Global Film Competition, USA – Award of Merit Special Mention για το φιλμ μικρού μήκους του «i love dyslexia».
Το φιλμ μικρού μήκους του ILD EFL-FL School, που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Μανταλιάς βραβεύθηκε στην κατηγορία «Eπίδραση: Έμπνευση/Κίνητρο».

– 06/06/2016
Επιστημονική εκδήλωση του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε. – HAPSc) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Τίτλος εκδήλωσης: «Η Ελλάδα στον Κόσμο – η διεθνής διάσταση της χώρας»
Απονομή τιμητικής διάκρισης στην Αγγελική Παππά για τη συμβολή στην Παιδεία σε
εθνικό και διεθνές επίπεδο και ανακήρυξή της ως τιμητικό μέλος του Ε.Ο.Π.Ε.

– 21/04/2016
Education Business Awards 2016 – Απονομή τιμητικού βραβείου από την Κα Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην Υπουργό Παιδείας και Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής των Education Business Awards, στην Αγγελική Παππά για τη συνολική συνεισφορά της στην Παιδαγωγική.

– 07/02/2016
Greek Teachers, ανθρωπιστική εταιρεία Ελλήνων δασκάλων
H Αγγελική Παππά τιμήθηκε με το αγαλματίδιο της «Νίκης του Παιωνίου» στην Αρχαία Ολυμπία για τη μοναδική προσφορά της στην Παιδαγωγική.

– 2015
The UNESCO-Hamdan bin Rashidi Al-Maktoum Prize for Outstanding Practice and Performance in Enhancing the Effectiveness of Teachers.
H Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO έθεσε υποψήφιο για το Hamdan Prize τον εκπαιδευτικό οργανισμό «i love dyslexia», αναγνωρίζοντας την εξαιρετική συμβολή του στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των καθηγητών της Αγγλικής ως ξένη γλώσσα σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες.

– 17/12/2012
Πρόσκληση της Αγγελικής Παππά από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την επιμόρφωση των Σχολικών Συμβούλων Αγγλικής Γλώσσας και Προϊσταμένων όλης της Ελλάδας.

– 15/03/2012
Η βιογραφία της Αγγελικής Παππά στην παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια Hubners WHO IS WHO.
Η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια Ηubners WHO IS WHO, που ξεκίνησε πριν από 150 χρόνια με έδρα την Ελβετία, συμπεριλαμβάνει τη βιογραφία των σημαντικότερων προσωπικοτήτων της κάθε χώρας από όλους τους τομείς. Στην Ελληνική έκδοση, συμπεριλαμβάνεται η βιογραφία της Αγγελικής Παππά. Η επιλογή του ονόματος της έγινε βάσει του βιογραφικού σημειώματος της και της προσφοράς της στην Ελλάδα, με βάση το πρότυπο έργο της στον τομέα της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

– 11/01/2012
Ηow2Learn World Project στο TEDxAthens Challenge.
Η Αγγελική Παππά συμμετείχε στον διαγωνισμό ΤΕDxAthens Challenge, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 5/12/11, για την καλύτερη πρόταση καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα. Η πρόταση της How2Learn World Project ανέβηκε στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού και προσέλκυσε το προσωπικό ενδιαφέρον της τότε Υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, αποσπώντας συγχαρητήρια επιστολή για το υψηλό επίπεδο της. Στην προαναφερθείσα επιστολή γίνεται αναφορά «στο βάθος, τα σχέδια και τις φιλοδοξίες της καινοτόμου πρωτοβουλίας της κυρίας Παππά» και τονίζεται από την Υπουργό ότι, «σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, η προσήλωση της κυρίας Παππά σε έναν τόσο συγκεκριμένο στόχο έχει ιδιαίτερη αξία».

Πηγή: ellines.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr