NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Από την Καλαμάτα η καλύτερη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»

Από την Καλαμάτα η καλύτερη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»

Η μαθητική επιχείρηση «Helme.t'» από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, κέρδισε το πρώτο βραβείο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» και το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στις 16-18 Ιουλίου στο Βελιγράδι. Η επιχείρηση σχεδίασε το «noctua kit», ένα έξυπνο κιτ επικοινωνίας του κράνους με τη μηχανή, που βοηθά στην αποφυγή των ατυχημάτων των δικυκλιστών.


Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο κ. Παυλόπουλος μίλησε  για την τριπλή διάστασης εμπειρία που έζησαν τα παιδιά στον διαγωνισμό να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους μέσα από την οικονομική τους δραστηριότητα και να μάθουν τι σημαίνει ευ αγωνίζεσθαι και επιχειρείν. 

Αναφέρθηκε και στην αριστεία επισημαίνοντας «ότι ο υγιής ανταγωνισμός οδηγεί στην αριστεία όταν δίνουμε σε όλους τους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Αυτή είναι η πραγματική αρχή της ισότητας. Ολοι να έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία κι από εκεί και πέρα να αποδείξει καθένας τις ικανότητές του. Εκεί αναδεικνύεται η πραγματική αριστεία». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε στον καλύτερο ότι είναι καλύτερος. Με τον τρόπο αυτόν γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι ως χαρακτήρες κι ο υγιής ανταγωνισμός σάς το δείχνει». 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που απένειμε το δεύτερο βραβείο στην εταιρεία XΒand από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «πίσω από μια καλή ιδέα κρύβεται πάντα πολύ σκληρή δουλειά και οργάνωση, συνεργασία». Οι εν λόγω μαθητές  έφτιαξαν ένα wearable τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο για να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες χιονοδρομικών κέντρων.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, προτού απονείμει το τρίτο βραβείο στην εταιρεία «Ομηρος - Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό» από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, σημείωσε την ανάγκη «να στηρίξουμε την προσπάθεια και το όραμά των νέων για ένα μέλλον κοινωνικά βιώσιμο». Οι μαθητές του ΕΠΑΛ έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης αγγίζοντας ένα πιστό αντίγραφο εκθέματος να ακούνε την περιγραφή του

Τέλος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, αφού αναφέρθηκε στο έργο της Junior Achievement σε σχολεία στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι δημιουργία νέας γενιάς επιχειρηματιών ηγετών, συνάδει με μια από τις προτεραιότητες της πρεσβείας των ΗΠΑ, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr