NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο Ιnnovation ID 2018

Πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο Ιnnovation ID 2018
06_06_2018 | 13:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο “Ιnnovation ID2018 που συνδιοργανώνουν το Hellenic Design Centre, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Design-ΒΕDA.

Mε στόχο την προώθηση της αξίας του Σχεδιασμού (Design Driven Innovation) που βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της ΕΕ για την καινοτομία και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις αλλά και τους δημόσιους φορείς, πραγματοποιείται αύριο  Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, το 3o κατά σειρά Διεθνές Συνέδριο «Innovation ID2018».

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Hellenic Design Centre (HDC), που αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Design (Bureau of European Design Associations - BEDA) και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Απευθύνεται στους επιχειρηματίες, στα στελέχη και στο προσωπικό όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε φορείς επιχειρηματικότητας, στελέχη του δημοσίου τομέα, καθώς και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει το Design.

Στο Συνέδριο θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση του Hellenic Design Centre (ΗDC), το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του ΙΣΝ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το Hellenic Design Centre, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (εγκαταστάσεις προθερμοκοιτίδας OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης) και έχει ως σκοπό την  προώθηση και προβολή του design σε επιχειρήσεις και φορείς ως συστατικό της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Επίσης κατά τη διάρκεια του Έλληνες και ξένοι διακριμένοι ομιλητές από το ΚΕΠΑ, την ΕΕ, και φορείς Design του εξωτερικού θα παρουσιάσουν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα και υπηρεσίες που προσφέρονται στο ελληνικό κοινό, καλές πρακτικές δημόσιων φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που έκαναν χρήση του Design, ενώ επίσης θα διοργανωθούν δύο συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑ κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου «Το συνέδριο Innovation ID2018” αποτελεί την επιτομή των μέχρι τώρα προσπαθειών μας για την προώθηση και την ανάδειξη του Design ως εργαλείο ανάπτυξης της βιωσιμότητας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το γεγονός ότι η 3η αυτή κατά σειρά διοργάνωση των Διεθνών Συνεδρίων “Innovation ID”, εντάχθηκε επίσημα στις δράσεις της BEDA, του κατ’ εξοχήν υπεύθυνου φορέα για την πολιτική του Design στην Ευρώπη, δείχνει τόσο την ποιότητα του Συνεδρίου όσο και τις φιλοδοξίες μας, αναφορικά με το μέλλον των επιχειρήσεων και της οικονομίας της χώρας μας».

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι Αγγλικά.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου παρακαλούμε πατήστε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr