NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Airbus Industry Day: Μια συνάντηση κορυφής για την ελληνική διαστημική καινοτομία

Airbus Industry Day: Μια συνάντηση κορυφής για την ελληνική διαστημική καινοτομία

Με θετικό πρόσημο για το μέλλον των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ μελών του si-Cluster, του Συνεργατικού Σχηματισμού που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ, και την Airbus, διεθνή πρωτοπόρο εταιρεία στην παγκόσμια αγορά αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

H δυνατότητα δημιουργίας συνεργειών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών για το διάστημα με τη συμμετοχή ελληνικών φορέων, καθώς και η εν δυνάμει συνεργασία των μελών του si-Cluster με την Airbus στο πλαίσιο των βιομηχανικών και ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA)  και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτέλεσαν τις δύο κύριες θεματικές ενότητες της συνάντησης.

Με στόχο την ανάδειξη μελλοντικών συνεργασιών, εκπρόσωποι των επιχειρηματικών μελών: Adamant Composites, Elfon, EMTech, European Sensor Systems, FEAC, Inasco, Interoperability Systems International Hellas, Planetek Hellas, Prisma Electronics SA, Softcom, Sitael, Teletel, καθώς και εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών φορέων μελών του si-Cluster: Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου (CSL) της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ παρουσίασαν τις δράσεις τους, υπογραμμίζοντας την προοπτική ανάπτυξης του κλάδου.

Ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., Πρόεδρος του ΔΣ του si-Cluster και CSFO του Corallia δήλωσε: «Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Airbus για την επίσκεψή της στην Ελλάδα και τη δυνατότητα να τη διασυνδέσουμε με την αεροδιαστημική τεχνογνωσία και καινοτομία Made in Greece, ώστε να διερευνήσουμε σημαντικές προοπτικές συνεργασίας. H προσέλκυση διεθνών κολοσσών στη χώρα και η αύξηση της παρουσίας μας παγκοσμίως, αποτελούν κεντρικούς άξονες της στρατηγικής μας. Βάσει αυτής, πραγματοποιούμε συγκεκριμένες συναντήσεις με κύριο στόχο την προσφορά νέων ευκαιριών στις επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό οικοσύστημα διαστημικών τεχνολογιών».

O Δρ. Μάρκος Τρίχας, Key Account Manager for Future Programmes της Airbus Defence and Space δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Corallia και όλα τα μέλη του si-Cluster που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση. Ήταν μία ευκαιρία να συζητήσουμε με τoν ελληνικό διαστημικό τομέα και να εκτιμήσουμε την ποιότητα και την ποσότητα των ελληνικών διαστημικών προϊόντων. Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για να εδραιωθεί ως διαστημικό έθνος και προσβλέπουμε σε μελλοντικές ευκαιρίες που θα μας επιτρέψουν να συνεργαστούμε πολύ στενά με το διαστημικό οικοσύστημα που το Corallia έχει καταφέρει να εδραιώσει». 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr