NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Με επιτυχία διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός στην Ελλάδα, το Mindspace Challenge 2018

Με επιτυχία διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός στην Ελλάδα, το Mindspace Challenge 2018
08_06_2018 | 14:59 08_06_2018 | 15:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαγωνισμοί

Το Mindspace διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο φοιτητικό επιχειρηματικό διαγωνισμό στην Ελλάδα. Η ομάδα του Mindspace ταξίδεψε στον Βόλο, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Πάτρα και την Αθήνα με σκοπό να προκαλέσει φοιτητές και νεαρούς απόφοιτους να ακολουθήσουν τον δρόμο της επιχειρηματικότητας και να εξελίξουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

Συγκεκριμένα, 16 περίπου ομάδες-ιδέες από κάθε πόλη είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο επιχειρηματικό τους project με εξειδικευμένους εκπαιδευτές καθώς και με άτομα από τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Από κάθε πόλη επιλέχθηκαν 2 ομάδες που ταξίδεψαν στην Αθήνα και στην τελική φάση του διαγωνισμού, για να διεκδικήσουν το έπαθλο των 8000 Ευρώ σε χρηματοδότηση και την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στις ΗΠΑ.

Οι νικήτριες ομάδες για το Mindspace Challenge 2018 είναι οι εξής (σε τυχαία σειρά):

  • AidPlex (Αθήνα) - Χάρης Γιερεμτζές & Δημήτρης Μουστάκας
  • Oliveex (Βόλος) - Κωνσταντίνος Ακριβός, Αριστοτέλης Κολιγλιάτης & Δημήτρης Γκαραγκούνης
  • Parity (Αθήνα) - Χρήστος Στεφανάτος & Ανδρέας Μοσχοβίτης

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μετουσίωση του οράματος του Mindspace, που είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει φοιτητές να ασχοληθούν με πρακτικά προβλήματα που οδηγούν σε χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Μέσω του Challenge 2017 ιδρύθηκαν ήδη 5 νέες επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν 30 νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι σήμερα 247 νέοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το εκπαιδευτικό τριήμερο του Challenge σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Οι προσδοκίες για το μέλλον μεγαλώνουν μαζί με το ίδιο το πρόγραμμα και με το σπουδαίο δίκτυο των συνεργατών μας.

Τέλος, το Mindspace θα ήθελε να απευθύνει ευχαριστίες στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την ευγενική της υποστήριξη καθώς και στο The People’s Trust για την παροχή χρηματοδότησης στις νικήτριες ομάδες. Το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ομάδα που ταξίδεψε σε 5 πόλεις και οργάνωσε το Challenge 2018, το Mindspace ευχαριστεί τον Ευάγγελο Δικόπουλο, την Χριστίνα Ζάζα, τον Δημήτρη Μεσσήνη, την Δέσποινα Μητσέκου, τον Γιώργο Σιάτρα και την Χλόη Τηλιακού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr