NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Διεθνείς Αυθεντίες & Κορυφαίες εταιρείες της Αγοράς έδωσαν το παρόν στο 4ο Human Capital Summit & στην Εσπερίδα Ανωτάτων Στελεχών της ΙCAP People Solutions

Διεθνείς Αυθεντίες & Κορυφαίες εταιρείες της Αγοράς έδωσαν το παρόν στο 4ο Human Capital Summit & στην Εσπερίδα Ανωτάτων Στελεχών της ΙCAP People Solutions
(Από αριστερά: Γιώργος Χάρος, Executive Director, ICAP People Solutions, Stéphane Moriou, Ph. D, Πρόεδρος της εταιρείας MoreHuman Partners, Caroline MacPhiE, Σοπράνο και Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ομίλου ICAP)

 Η ICAP People Solutions διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Human Capital Summit με θέμα “Innovation culture powered by HR” και την Εσπερίδα Ανωτάτων Στελεχών με θέμα “Innovation culture empowered by CEOs through courageous conversations & feedback” την προηγούμενη εβδομάδα στο Divani Caravel Hotel.

Γνωρίζοντας ότι η Καινοτομία και η Επιχειρηματικότητα είναι σημαντικά συστατικά της επιχειρηματικής εξέλιξης και αριστείας, το φετινό Συνέδριο Human Capital Summit είχε ως επίκεντρο τις πρωτοβουλίες Ανθρώπινου Δυναμικού των οργανισμών που ενισχύουν αυτήν την κουλτούρα. Με κεντρικό ομιλητή τον Stephane Moriou, Ph. D, Πρόεδρο της εταιρείας “MoreHuman Partners”, με ηγετική θέση στην παροχή λύσεων που καλλιεργούν την Καινοτομία, οι δύο πρωτοβουλίες της ICAP κέντρισαν το ενδιαφέρον 200 και πλέον CEOs, Ανωτάτων στελεχών και Στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο Γιώργος  Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής ICAP People Solutions δήλωσε: «Οι Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού  θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη κουλτούρας καινοτομίας στις επιχειρήσεις τους τα επόμενα χρόνια. Ο ρόλος τους γίνεται όλο και πιο στρατηγικός γιατί μεταξύ άλλων θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τους προϊσταμένους να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται το feedback των ανθρώπων τους, να ενθαρρύνουν το προσωπικό να μη φοβάται να εκτεθεί, παρουσιάζοντας νέες ιδέες με πειθώ και τεχνοκρατισμό, να συμβάλουν στην δημιουργία role models, και να ξαναδούν τα metrics που χρησιμοποιούν ώστε να εξυπηρετούν την ανάπτυξη της κουλτούρας αυτής».  

Καινοτομία του Συνεδρίου για την ελληνική αγορά αποτέλεσε ο δημιουργικός συνδυασμός του Ομιλητή με την σοπράνο Caroline MacPhie. Η ανεπανάληπτη εμπειρία εκπαίδευσης που υπέβαλαν τους συμμετέχοντες, τους δίδαξε ότι με θέληση και σκληρή δουλειά απελευθερώνονται οι δυνατότητες κάθε εργαζομένου αναπτύσσοντας μια κουλτούρα καινοτομίας και δημιουργικότητας στους οργανισμούς.

Ο Stephane Moriou δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα είναι φανταστική! Όταν βιώνεις τόση ενέργεια και δυναμική συμμετοχή σε ένα εργαστήριο, θέλεις να πεις σε όλους τους Ευρωπαίους επενδυτές: ελάτε εδώ να επενδύσετε! Το κοινό είχε απίστευτη δυναμική. Το κύριο μάθημα που έλαβαν είναι πολύ απλό: τολμήστε να παίρνετε ρίσκα! Στην εργασία, στο σπίτι, παντού…απλά τολμήστε! Όταν δουλεύεις ως ομάδα με έναν ηγέτη που εμπνέει, μπορείς να επιτυγχάνεις στόχους πολύ υψηλότερους από όσο αρχικά είχες πιστέψει. Οι συμμετέχοντες βίωσαν τι σημαίνει εντατική εργασία στην πράξη. Το γεγονός ότι αυτή η εμπειρία ήταν ευχάριστη τους βοήθησε να ξεπεράσουν κάθε  δυσκολία».

Στη συνέχεια, ο κ. Πάνος Μπάσιος, Head of Center of Digital Excellence, ΟΠΑΠ Α.Ε., αφού παρουσίασε τις Καινοτόμες Εταιρικές Πρακτικές, ανέλυσε τον τρόπο υλοποίησης των εταιρικών πρωτοβουλιών Καινοτομίας και Αριστείας μέσα από  Centers of Excellence & Innovation που εξυπηρετούν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς πελάτες. Ακολούθως, η κα Μαρία Κοκκίνου, Manager, ICAP Human Capital Consulting πραγματοποίησε Workshop με αντικείμενο την ''Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία''. Στόχος ήταν οι συμμετέχοντες να εντοπίσουν και να αναπτύξουν ταλέντα με έφεση στο επιχειρείν και στην καινοτομία με ένα αποτελεσματικό εργαλείο προσωπικότητας, το “ΜETA” .

Η τρίτη θεματική ενότητα περιελάμβανε Συζήτηση Ανωτάτων Στελεχών (πάνελ) με θέμα: ''Η Καινοτομία στις επιχειρήσεις'' υπό τον συντονισμό του Νικήτα Κωνσταντέλλου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Ομίλου ICAP. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Guy Krief, CEO, UPSTREAM Systems, Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader ORACLE Hellas & Cluster Leader GCMM,  και ο Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος XEROX Hellas και Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, οι οποίοι ανέλυσαν τα αποτελέσματα της έρευνας για την Καινοτομία που πρώτη η ICAP πραγματοποίησε, με θέμα: ''Η Καινοτομία στις επιχειρήσεις'' καταλήγοντας στο ότι η καλλιέργεια καινοτομικής κουλτούρας του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, είναι το πιο δύσκολο και σύναμμα απαραίτητο στοιχείο ανάπτυξης για κάθε επιχείρηση. Άπαντες συμφώνησαν ότι 1) η ελευθερία της αποτυχίας αποτελεί βασικό συστατικό της καινοτομίας, 2) η δημιουργία της Καινοτομίας συντελείται εκτός του «Comfort Zone» για όποιους το τολμήσουν 3) η Καινοτομία διδάσκεται και ότι υφίσταται και στις Πολυεθνικές. Ως απόρροια της συζήτησης, ζητήθηκε η Καινοτομία να ενταχθεί στο performance management παράλληλα με την συμμετοχή της στις Αξίες κάθε οργανισμού.

Στο κλείσιμο του Συνεδρίου, ο κ. Κώστας Ζούλιας παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας Brain Retain & Gain*, η οποία σκοπό έχει να αποτυπώνει την ταυτότητα και τις απόψεις των Ελλήνων, που αφού επένδυσαν σημαντικά στην εκπαίδευση και κατάρτιση τους, εργάζονται τώρα στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες δηλώνουν ως πρώτη αιτία φυγής την έλλειψη αξιοκρατίας και τη διαφθορά, με δεύτερη αιτία την οικονομική κρίση. Όμως ως βασικές προϋποθέσεις επιστροφής αναφέρονται η εύρεση εργασίας με αντίστοιχες αποδοχές και η βελτίωση της οικονομίας γενικά. Πάντως ένα μικρό ποσοστό που έχει επιστρέψει δηλώνει ότι οι βασικοί λόγοι επιστροφής ήταν οι οικογενειακές υποχρεώσεις σε σχέση με γονείς ή παιδιά. Ακολούθησε ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων της έρευνας από τον κ. Άκη Σκέρτσο, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr