NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Tech Talent School: Ένας χρόνος δράσεων με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Tech Talent School: Ένας χρόνος δράσεων με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Περισσότεροι από 1.300 νέοι ηλικιών από 16 έως 35 ετών εκπαιδεύτηκαν στις νέες τεχνολογίες και ανέπτυξαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, από τον Αύγουστο του 2017 έως και σήμερα, χάρη στην ενίσχυση του προγράμματος Tech TalentSchool από το Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. με τη μορφή χορηγίας. Ταυτόχρονα το Tech Talent School, έχει την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος», μέσω του προγράμματος YouthSpark, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.

Σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, στις 11 Ιουνίου 2018, με αφορμή την ολοκλήρωση ενός έτους από την έναρξη της συνεργασίας, ο κ. Geoffrey Pyatt, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι ο στόχος του Tech Talent School είναι να βοηθήσει τους νέους της Ελλάδας να αποκτήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που θα οδηγήσουν στην επιτυχία σε μια παγκόσμια και διασυνδεδεμένη οικονομία – και κατά συνέπεια υποστηρίζει τον σκοπό της αμερικανικής πολιτικής να αυξήσει τις προσδοκίες για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Το Tech Talent School ήταν ένα από τα 68 προγράμματα που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερες από 1.000 υποβολές απ’ όλο τον κόσμο με στόχο να φέρουν αλλαγή στις τοπικές τους κοινότητες. Το Alumni Fund υποστηρίζει εκπαιδευτικές ιδέες σε όλο τον κόσμο και κάθε χρόνο αναγνωρίζει έναν μικρό αριθμό πραγματικά εξαιρετικών προγραμμάτων που προωθούν κοινές αξίες και υποστηρίζουν καινοτόμες λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις. Το Tech TalentSchool είναι ξεκάθαρα ένα από αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα.

Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Αμερικάνικη πρεσβεία θα συνεχίσει αυτήν την υπέροχη σχέση συνεργασίας με την ομάδα του Tech Talent School, τη MicrosoftHellas και φυσικά τον Δήμο Αθηναίων.»

Ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγωνδήλωσε:

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία και για τον Δήμο Αθηναίων – η πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Socialinnov σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία μας το επόμενο διάστημα. Ασφαλώς προσδοκούμε την υποστήριξη της Πρεσβείας, της Microsoftκαι της τοπικής κοινότητας.»

Τέλος, ο κ. Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing και Operations της Microsoft Ελλάδος, ανέφερε:

«Μας τιμά και μας γεμίζει υπερηφάνεια το να είμαστε κομμάτι αυτού του προγράμματος. Για εμάς, οι ψηφιακές δεξιότητες είναι σημαντικές για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί βοηθούν στην εύρεση μιας καλύτερης δουλειάς. Ο δεύτερος -και λιγότερο προφανής- είναι διότι βοηθούν με τη σειρά τους στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, καινοτομίας, ενός νέου τρόπου σκέψης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Socialinnov για την εξαιρετικού επιπέδου δουλειά που έχει επιτελέσει, το επίπεδο των μαθημάτων και όλη τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Ας διαμορφώσουμε για μια ακόμη φορά το μέλλον, μαζί!»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr