NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Ελον Μασκ απολύει χιλιάδες εργαζόμενους από την Tesla

Ο Ελον Μασκ απολύει χιλιάδες εργαζόμενους από την Tesla
14_06_2018 | 12:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας προχώρησε η Tesla σε μια προσπάθεια να μειώσει τις λειτουργικές της δαπάνες, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η πορεία της.

Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε «δύσκολες, αλλά αναγκαίες» τις απολύσεις του 9% του προσωπικού της εταιρείας που αριθμεί πάνω από 40.000 εργαζομένους.

«Κινητήριος δύναμή μας είναι η αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη, καθαρή ενέργεια, αλλά δεν θα επιτύχουμε ποτέ αυτόν τον στόχο εκτός κι αν αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε μια βιώσιμη, επικερδής εταιρεία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίες υπογράμμισε ότι οι απολύσεις αφορούν κυρίως έμμισθους υπαλλήλους κι όχι εργαζόμενους σε εργοστάσια και ότι «δεν θα επηρεαστούν οι στόχοι παραγωγής του Model 3 τους ερχόμενους μήνες».

Η Tesla βρίσκεται υπό έντονη πίεση για να αποδείξει ότι μπορεί να παράγει μαζικά το Model 3, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πετύχει το στόχο παραγωγής 5.000 αυτοκινήτων εβδομαδιαίως, που είχε θέσει ο Μασκ για τα τέλη του περασμένου χρόνου.

Στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της εταιρείας στις 5 Ιουνίου, ο Μασκ είπε ότι ο στόχος αυτό θα επιτευχθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου κι ότι η Τesla μπορεί να είναι κερδοφόρα εντός του έτους.

Πηγή: iefimerida.gr 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr