NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ανάπτυξη της Καινοτομίας στην Περιφέρεια από τον ΟΒΙ

Ανάπτυξη της Καινοτομίας στην Περιφέρεια από τον ΟΒΙ

Τρία νέα γραφεία εγκαινιάζει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας!

Σε αναπτυξιακή τροχιά και με τρία νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, ο ΟΒΙ στοχεύει να αναδείξει τις καινοτόμες ιδέες στην περιφέρεια, να προστατέψει τη γνώση και την τεχνολογία που παράγεται, να συμβάλλει στην εμπορική αξιοποίηση των ιδεών, να τις μετατρέψει σε πλεονέκτημα στην αγορά.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας απευθύνεται, όπως εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ι. Καπλάνης, στο σύνολο των επιχειρήσεων, τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες,  τις ΜμΕ και τις start-ups, στους ερευνητές και τον ακαδημαϊκό κόσμο, στους ανεξάρτητους εφευρέτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα καινοτόμο προϊόν (πατέντα), ένα πρωτότυπο σχέδιο (design), μία νέα μέθοδο παραγωγής ή μεταποίησης και επιθυμούν να κατοχυρώσουν την ιδέα τους. Με τη συνδρομή του Οργανισμού ως αρμόδιου εθνικού φορέα για την έκδοση Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Τίτλων Προστασίας Βιομηχανικών Σχεδίων διασφαλίζεται ότι θα αποκομίσουν οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την προστασία και παραγωγή της Διανοητικής  Ιδιοκτησίας  τους.

Έως σήμερα οι ενδιαφερόμενοι από τις πόλεις της περιφέρειας έπρεπε να προσέλθουν στην Αθήνα και στις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΒΙ, ώστε να ενημερωθούν και να εκκινήσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης της εφευρετικής τους δραστηριότητας. Μέσω των τριών νέων γραφείων (Περιφερειακές Βιβλιοθήκες) δίνεται η δυνατότητα για διασύνδεση της περιφέρειας με το κέντρο, ώστε το εφευρετικό κοινό των τριών περιοχών να έχει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες τεχνολογικής πληροφόρησης σχετικά με την ευρεσιτεχνία ή το design που τους ενδιαφέρει. Με αυτό τον τρόπο γίνεται εφικτή  η αίτηση για την πραγματοποίηση «προέρευνας», καθώς επίσης και η προετοιμασία για την απόκτηση ενός τίτλου βιομηχανικής ιδιοκτησίας από τον τόπο διαμονής.

Ο ΟΒΙ εγκαινίασε εχθές το νέο γραφείο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε χώρους του οποίου στεγάζεται. O Πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Π. Μήτκας έκανε λόγο για τη σημασία της συνεργασίας για τη διασύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας με την επιχειρηματική, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ε. Ζαφείρης τόνισε τη συνεισφορά του ΟΒΙ και των περιφερειακών γραφείων στην δημιουργία αλυσίδων αξίας για την ενσωμάτωση της συνολικής αξίας των παραγόμενων προϊόντων.

Εγκαίνια έχουν πραγματοποιηθεί και για το γραφείο της Πάτρας, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται και το γραφείο του Ηρακλείου, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου 2018 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το αναπτυξιακό πλάνο για την προώθηση της καινοτομίας στο σύνολο της χώρας, περιλαμβάνει, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ, Δρ. Π. Τσιαβός, τη δημιουργία 13 συνολικά γραφείων – ένα ανά περιφέρεια – τα οποία θα λειτουργούν ως one-stop-shop, ως ΚΕΠ Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Η Διοίκηση του Οργανισμού βρίσκεται επιπλέον σε φάση υλοποίησης δυο κομβικών τομών για τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία στην Ελλάδα: την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας κατάθεσης για τη διευκόλυνση των καταθετών και τη δημιουργία Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, η οποία θα αναλάβει και την πιστοποίηση εξειδικευμένων συμβούλων ευρεσιτεχνιών,  σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr