NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Bike me Up: Μια αλλιώτικη προσέγγιση στον τουρισμό

Bike me Up: Μια αλλιώτικη προσέγγιση στον τουρισμό
26_06_2018

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Startup

Οι κοινές ποδηλατικές βόλτες και εκδρομές του Βαγγέλη Μπατζάκα και του Γιάννη Γαϊτάνου οδήγησαν στην ίδρυση της Bike me up, εταιρείας ποδηλατικού τουρισμού και όχι μόνο.

«Ήταν κοινή μας επιθυμία να μοιραστούμε με τον κόσμο τις καλά κρυμμένες γωνιές της Ελλάδας που έχουμε ανακαλύψει με τον Γιάννη στα χρόνια που ποδηλατούμε», εξηγεί ο Βαγγέλης. Η Bike me up προσφέρει μονοήμερες ή πολυήμερες συνοδευόμενες εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν ως κεντρικό θέμα το ποδήλατο αλλά μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η γαστρονομία, η οινογνωσία. Ο ιδιόκτητος στόλος της εταιρείας αποτελείται από σύγχρονα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα βουνού. Με αυτού του είδους τα ποδήλατα μπορεί οποιοσδήποτε, ακόμα και αν δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, να ποδηλατήσει και σε απαιτητικές διαδρομές χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει τη βόλτα του.

Ο Βαγγέλης, πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών, γνωρίζει πολύ καλά τον κλάδο του Τουρισμού αφού σε αυτόν δραστηριοποιήθηκε για 16 χρόνια. Ο Γιάννης, πτυχιούχος του ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, εργάζεται τα τελευταία 19 χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση με έπιπλα κουζίνας. Στη ζωή τους όμως υπήρχε πάντα το ποδήλατο και αυτή τη σχέση αποφάσισαν να μετατρέψουν σε νέα επιχειρηματική δράση. «Μας βοήθησε και η χρονική στιγμή με την τεχνολογική ανάπτυξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το timing αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα  όταν παίρνει κανείς την απόφαση να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά. Πολλές καλές ιδέες ξεκίνησαν σε λάθος στιγμή και απέτυχαν», λέει ο Γιάννης.

bikemeup2.jpg?mtime=20180619123904#asset:90513

Οι προκλήσεις που χρειάστηκαν να αντιμετωπίσουν στην πορεία τους για τη δημιουργία της Bike me Up δεν ήταν λίγες. Σημαντικότερη για τους δύο συνεργάτες ήταν και παραμένει η σύνδεση με τον καταναλωτή: «Πρέπει να μπορείς να αναλύσεις άριστα τους δυνητικούς σου πελάτες για να βρεις τους κατάλληλους τρόπους να τους προσεγγίσεις και να τους προτείνεις το προϊόν που θέλουν. Πρέπει να ενημερώνεσαι συνεχώς για τις τάσεις του κλάδου σου και να είσαι ένα βήμα μπροστά».  

Η αλήθεια είναι πως όταν μία startup κληθεί να αντιμετωπίσει την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό, οι συνθήκες δεν είναι όσο ιδανικές τις έχει κάποιος στο μυαλό του. Χρειάζεται δικτύωση, διαφήμιση, προώθηση σε επαγγελματικά μέσα και υποστήριξη.  Ο Βαγγέλης μιλά και για αυτό το κομμάτι της επιχειρηματικότητας: «Βρήκαμε υποστήριξη στο The People’s Trust. Θα μπορούσα να πω ότι ο οργανισμός μας στήριξε οικονομικά αλλά δεν έκανε μόνο αυτό. Το The People’s Trust ήταν εκεί κάθε φορά που το χρειαστήκαμε και μας προσέφερε βήμα ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν το ζητήσαμε εμείς. Τα χρήματα είναι σημαντική βοήθεια αλλά οι άνθρωποι του οργανισμού κάνουν κάτι σημαντικότερο, μοιράζονται το πάθος και τις αγωνίες μας, θέλουν να πετύχουμε όσο και εμείς».

bikemeup3.jpg?mtime=20180619123939#asset:90514

Ο Γιάννης και ο Βαγγέλης οραματίζονται την Bike me Up ως μία εύρωστη εταιρεία που θα προσφέρει στους ίδιους και τους συνεργάτες τους τα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να προσφέρουν αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες κοντά στη φύση στους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται τον ελεύθερό τους χρόνο. Για τους ίδιους τα σημαντικότερα στοιχεία σε κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια είναι το πάθος, η αγάπη και η διάθεση για γνώση. «Κάθε πελάτης που απολαμβάνει το προϊόν ή την υπηρεσία που του προσφέρεις μπορεί πάντα να αντιληφθεί αυτά τα τρία στοιχεία και αυτά είναι που τελικά θα κρατήσει».

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr