NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πώς να συμπληρώσω το Μηχανογραφικό Δελτίο 2018

Πώς να συμπληρώσω το Μηχανογραφικό Δελτίο 2018

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες συναντάω γονείς και μαθητές για να συμπληρώσουμε μαζί το Μηχανογραφικό Δελτίο. Ενώ όλα τριγύρω αλλάζουνε, επαγγέλματα, σχολές, νέα Πανεπιστήμια, ένα πράγμα παραμένει σταθερό όλο αυτό το διάστημα: Η αγωνία όλων για την επόμενη μέρα.

Τα ερωτήματα πάντα κοινά: αν τελειώσω αυτό το τμήμα θα βρω δουλειά; Τι μεταπτυχιακά μπορώ να κάνω από εκεί; τι έχει απορρόφηση τώρα; Με κορυφαίο όλων φυσικά, πώς θα πάνε οι βάσεις φέτος;

Δεν ξέρω αν πρέπει να απευθυνθώ στον γονιό ή στο παιδί. Όμως, όποιος και να με ρωτάει -συνήθως ο γονιός, ο μαθητής μετά από αυτή την δύσκολη χρονιά σκέφτεται τις μέρες χαλάρωσης που έρχονται- η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι η ίδια: ότι στην παρούσα φάση όλα αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία.

Για αυτό τον λόγο, σε γονείς και μαθητές, απαντάω τα εξής: Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια πώς θα διακυμανθούν οι βάσεις, κανείς δεν ξέρει τι μεταπτυχιακά θα υπάρχουν ενεργά όταν θα ολοκληρώνονται οι Σπουδές σας και πολύ περισσότερο, ουδείς μπορεί να πει τι θα έχει απορρόφηση μετά από 4 ή 5 χρόνια. Η Αγορά Εργασίας μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, το ίδιο και οι ανάγκες σε εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Χρησιμοποιείστε αυτές τις ημέρες για ουσιαστικό σχεδιασμό της Ακαδημαϊκής σας Καριέρας. Μελετήστε τις επιλογές σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο, δείτε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν για κάθε Πτυχιούχο και την εργασιακή καθημερινότητα για κάθε επαγγελματία του εκάστοτε κλάδου, εξετάστε τα Προγράμματα Σπουδών κάθε Τμήματος. Στα Ελληνικά Πανεπιστήμια σήμερα, που παρέχουν όλες αυτές τις πληροφορίες σε αφθονία μέσα στις ιστοσελίδες τους, γίνονται ένα σωρό δράσεις, συνέργειες με Ιδρύματα του εξωτερικού και προσφέρονται σημαντικές δυνατότητες δικτύωσης με επιχειρήσεις.

Είναι, λοιπόν, στρατηγική επιλογή να καταναλώσετε στα παραπάνω αυτόν τον σημαντικό χρόνο μέχρι την τελική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Και κάτι τελευταίο, απευθυνόμενος προς τους Υποψήφιους Φοιτητές. Από τις εκατοντάδες σχολές του Μηχανογραφικού ΚΑΝΕΙΣ δεν βγαίνει εργαζόμενος και ΚΑΝΕΙΣ άνεργος. Θα εξαρτηθεί από εσένα, από την προσπάθειά σου. Και από το αν θα είσαι ενεργός μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, με σκοπό να αποκτήσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερα εφόδια. Οι επιχειρήσεις σήμερα δίνουν μεγαλύτερη αξία σε δεξιότητες επικοινωνίας και συμμετοχής, που έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις μέσα από την φοίτησή σου σε ένα Ίδρυμα που καλύπτει τις ανάγκες σου, παρά σε ένα πτυχίο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr