NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Μοναδικές Χειροποίητες Μπάρες Ενέργειας χωρίς Ζάχαρη από την Nutree

Μοναδικές Χειροποίητες Μπάρες Ενέργειας χωρίς Ζάχαρη από την Nutree
04_07_2018

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Ο Αναστάσης Στοφόρος και ο Φαίδων Μίχος είναι φίλοι και συνιδρυτές της Nutree, μίας νέας εταιρείας που παράγει χειροποίητες μπάρες ενέργειας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και συντηρητικά, χωρίς γλουτένη και κυρίως χωρίς να έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία (ωμές). Η γευστική καινοτομία των προϊόντων βασίζεται στην αγνότητα των πρώτων υλών οι οποίες προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες μικροκαλλιεργητές.

Έναυσμα για τη δημιουργία της Nutree αποτέλεσε ο έντονος και γρήγορος ρυθμός ζωής των δύο συνεργατών κατά τη διάρκεια των σπουδών και της δουλειάς τους στο εξωτερικό. Ο Αναστάσης, Χημικός Μηχανικός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στο University College London, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια σε πολυεθνική εταιρία τροφίμων στη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική. «Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας ήταν πολλές και δημιούργησαν την ανάγκη για υγιεινά ενδιάμεσα γεύματα που θα μου έδιναν την ενέργεια που χρειαζόμουν. Ξεκίνησα να δοκιμάζω συνταγές για τις πρώτες μπάρες στην κουζίνα του σπιτιού μου». Ο Αναστάσης είναι ο εμπνευστής του οράματος και των συνταγών της Nutree, όραμα που μοιράζεται με τον Φαίδωνα, Μηχανολόγο Μηχανικό με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων από το Columbia University της Νέας Υόρκης, τον άνθρωπο πίσω από το «ταξίδι» των συνταγών. Οι δυο τους φαίνεται να έχουν φτιάξει την ιδανική ομάδα για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει: «Στη Nutree πιστεύουμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους».

nutree-main.JPG?mtime=20180629141535#asset:91693

Θέλουμε να εδραιωθούμε στην εγχώρια αγορά ως το πρώτο brand που παράγει υγιεινά σνακ με θρεπτική αξία, γεμάτη γεύση και ελληνικό χαρακτήρα. Απώτερος σκοπός μας είναι μέσα από τον χαρακτήρα των προϊόντων μας και διοργανώνοντας δράσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα να συμβάλλουμε στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής από τα παιδιά. Βεβαίως, μελλοντική επιδίωξή μας είναι η είσοδος της Nutree σε ξένες αγορές ώστε να αναδείξουμε τον πλούτο των πρώτων υλών της χώρας μας». Πλούτος που αποτυπώνεται στην πρώτη σειρά διαθέσιμων προϊόντων σε τρεις απολαυστικές γεύσεις. 

peanut.JPG?mtime=20180629141622#asset:91694

Η πρώτη έχει ως βάση το φυστικοβούτυρο από αραχίδες Αμμουδιάς Σερρών συνδυασμένο με χουρμάδες, σταφίδες, βρώμη και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας. Εξίσου ακαταμάχητος είναι και ο συνδυασμός πορτοκάλι - χαρούπι που η σύνθεσή του περιλαμβάνει  χουρμάδες, αμύγδαλα, φουντούκια και ακατέργαστη σοκολάτα.  Και τέλος υπάρχει και το αρωματικό «ζευγάρι» μήλο – κανέλα που έχει ως βάση του το αποξηραμένο μήλο αλλά διαθέτει και αμύγδαλα, καρύδια και γαρύφαλλο.

orange.JPG?mtime=20180629141656#asset:91695

Η πορεία που ακολούθησε ο Αναστάσης και ο Φαίδωνας για να φτάσουν στην παραγωγή των φυσικών προϊόντων της Nutree είναι αντίστροφη αυτής που ακολουθεί η πλειοψηφία των νέων τα τελευταία χρόνια. Στα 30 τους χρόνια επέστρεψαν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία. Ποιες είναι τελικά οι προκλήσεις που καλούνται να ξεπεράσουν δύο νέοι επιχειρηματίες όταν  αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον; Οι ίδιοι δηλώνουν: «Αν και η ίδρυση της εταιρείας μας είναι πρόσφατη, μια ιδαίτερη πρόκληση που έγινε αντιπληπτή από νωρίς ήταν και παραμένει η έγκαιρη και αποδοτική διεκπεραίωση πολλαπλών αναγκών, από το στήσιμο του εργαστηρίου μέχρι και τη σχεδίαση του προϊόντος με τη σωστή σειρά. Σε ένα ασταθές οικονομικό και άρα και επιχειρηματικό πλαίσιο, η διαχείριση των προκλήσεων γίνεται πιο δύσκολη.

applecinnamon.JPG?mtime=20180629141733#asset:91696

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν ευκαιρίες». Όπως αυτή της συνεργασίας με τον οργανισμό The People’s Trust ο οποίος παρείχε στη Nutree μικροχρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σε μηχανολογικό εξοπλισμό στο ξεκίνημα της εταιρείας. «Το The People's Trust μας στήριξε γνήσια από την πρώτη στιγμή ενθαρρύνοντας την ιδέα μας. Εκτός από τη χρηματοδότηση, μας παρέχει σημαντική συμβουλευτική υποστήριξη σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας». Μια νέα ελληνική εταιρεία που με σταθερά βήματα διεκδικεί τη δική της  θέση στην αγορά της υγιεινής διατροφής.   

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr