NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Κύπρος: Πενταετής αποκλεισμός Μπόμπολα από τα δημόσια έργα

Κύπρος: Πενταετής αποκλεισμός Μπόμπολα από τα δημόσια έργα
04_07_2018 | 15:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Κύπρος

Ποινή αποκλεισμού 5 ετών από τη διεκδίκηση και εξασφάλιση οποιουδήποτε δημόσιου έργου στην Κύπρο, επέβαλε στις 29 Ιουνίου η Επιτροπή Αποκλεισμού της Μεγαλονήσου στην εταιρεία Helector Cyprus Ltd, θυγατρική της Ηλέκτωρ του Ομίλου Ελλάκτωρ. Η απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού ήρθε σε συνέχεια του σκανδάλου με τις πλασματικές χρεώσεις και τις κατηγορίες για δωροδοκία δημοσίων λειτουργών, για το οποίο βαρύνεται η εταιρεία, αλλά και προσωπικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ, κ. Λεωνίδας Μπόμπολας. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών μέσων ενημέρωσης, η Επιτροπή στην πρόσφατη απόφασή της διευκρινίζει ότι ο αποκλεισμός δεν αφορά τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος από την ίδια την εταιρεία αλλά από στελέχη της, χωρίς να διευκρινίζει κατά πόσον επηρεάζεται η υφιστάμενη σύμβαση που έχει η εταιρεία για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Κόσιης. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην απόφαση αναφέρεται πως από πλευράς της Helector δεν αμφισβητούνται οι παραδοχές τεσσάρων προσώπων φερομένων ως στελεχών της. 

Η απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού της Κύπρου ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στους Financial Times όπου ερωτηθείς για το σκάνδαλο που ταρακούνησε τη Μεγαλόνησο πριν δύο χρόνια, αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία, σχολιάζοντας μάλιστα πως "η υπόθεση της Κύπρου στάθηκε αφορμή για καινοτομία". "Εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα ηθικής και σχηματίσαμε μία ομάδα κανονιστικής συμμόρφωσης σε επίπεδο Ομίλου. Επίσης συμβουλευτήκαμε τον ελληνικό βραχίονα της ‘Διεθνούς Διαφάνειας’ προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε μία πολιτική μηδενικής ανοχής για τον χρηματισμό και τη διαφθορά" ανέφερε στους FT. 

Διαβάστε περισσότερα: capital.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr