NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Δημιουργήθηκε η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: “Innovation Greece”

Δημιουργήθηκε η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: “Innovation Greece”

Το Innovation Greeceη πρώτη προσπάθεια συνένωσης ελληνικών, καινοτόμων και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης, παρουσίασε χθες τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου. 

Με κοινό γνώμονα το ενδιαφέρον για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και κοινά χαρακτηριστικά τον εξωστρεφή προσανατολισμό, την ύπαρξη ώριμων προϊόντων και την πανευρωπαϊκή διάκρισή τους μέσω ανταγωνιστικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εννέα επιχειρήσεις και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν την Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την επωνυμία “Innovation Greece”. 

Από τη μη επεμβατική διάγνωση εγκεφαλικών δυσλειτουργιών μέχρι την εκτύπωση φωτοβολταϊκών πάνελς και από την ανάπτυξη πλωτής πλατφόρμας για την κατασκευή θαλάσσιων αιολικών πάρκων μέχρι την ανάπτυξη συστημάτων υδρογόνου για παραγωγή ενέργειας και νανοϋλικών για καταλύτες αυτοκινήτων, το InnovationGreeceαποτελείται από εταιρίες που αποδεικνύουν έμπρακτα τον καινοτόμο και εξωστρεφή χαρακτήρα τους. Πρόκειται για τις εταιρίες: BRIΤΕ SOLAR TECHNOLOGIES, DRAXIS, ΕΤΜΕ, HELBIO, Monolithos, PROACTINA, STREAMLINED, TERRACOM και THINK SILICON. Τα ιδρυτικά μέλη συμπληρώνει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, φορέας που επί 30 χρόνια στηρίζει πανελλαδικά την καινοτομία και την εξωστρέφεια των ελληνικών ΜμΕ.  

Αποστολή του InnovationGreeceείναι η «μετεξέλιξη της Ελλάδας σε χώρα τεχνολογικής αιχμής και προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ιάκωβος Γιακουμής.  

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του InnovationGreeceστην ανάπτυξη ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού οικοσυστήματος  καινοτομίας που βασίζεται σε δυναμικές, εξωστρεφείς ΜμΕ έντασης γνώσης, όπως προέκυψε από τη συζήτηση μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Innovation Greece, που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Υποφάντης. Στόχος είναι η διεύρυνση των μελών και η διαβούλευση με όλους τους φορείς που σχετίζονται με το σύστημα της καινοτομίας προκειμένου να ισχυροποιηθούν και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και μηχανισμοί ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης, εκ μέρους του European Agency for Small and Medium- sized Enterprises η κα Anna Bulzacka-Bogucka, η οποία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την χρηματοδότηση των Καινοτόμων ΜμΕ, ως πρώτο καθοριστικό βήμα πριν την χρηματοδότηση από επενδυτικά  κεφάλαια και την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυνε εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας καθ. Κώστα Φωτάκη, ο Διευθυντής του Γραφείου του, Δρ. Γεώργιος Χουρδάκης, καθώς και ο κ. Γεώργιος Καμέτας, επικεφαλής του τομέα Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας, που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr