NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

buyaboo: Κάτι παραπάνω από ένα eshop που θα φτιάξει το κέφι της γυναίκας

buyaboo: Κάτι παραπάνω από ένα eshop που θα φτιάξει το κέφι της γυναίκας

Η Μαίρη Συνατσάκη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Εκτός από διάσημη παρουσιάστρια όμως είναι και επιχειρηματίας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό της e-shop με την ονομασία www.buyaboo.gr στο οποίο είναι διαθέσιμα τα υποδήματα που σχεδιάζει (Mairiboo For Envie) αλλά και σχέδια της όπως ημερολόγια, θήκες κινητών κλπ. Επίσης, μέσω του e-shop της συνεργάζεται με εταιρίες όπως «LASplash cosmetics», «Ofra Cosmetics», «Natura Siberica», «Lactacyd» κ.ά. Συνοδοιπόρος σε αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι είναι η αδερφή της, Αλίκη Συνατσάκη,  η οποία από το 2016 έως σήμερα εργάζεται πυρετωδώς στα headquarters της buyaboo! Οι δύο αδερφές Συνατσάκη μίλησαν στο epixeiro.gr για το επιχειρηματικό τους πρότζεκτ.

Πείτε μας αρχικά τι είναι η buyaboo; Πότε ιδρύθηκε και τι ακριβώς προσφέρει;

Μ.Σ: Η buyaboo είναι ένα online store που ιδρύσαμε πριν απο περίπου 2,5 χρονια στις 25/12/2015, παρέα με την αδερφή μου, και η αρχική ιδέα ήταν να είναι μία συνέχεια του blog μου, ένα eshop δηλαδή που να περιέχει κάποιο merchandize που θα σχεδίαζα εγώ. Κάποιες θήκες κινητών, ημερολόγια κ.α. Αυτή την στιγμή όμως το buyaboo είναι πολλά περισσότερα απο αυτό! Προσφέρει αποκλειστικότητες σε πάρα πολλά brands που έχουν να κάνουν με το makeup και φυσικά μπορείτε να βρείτε και τα παπούτσια που σχεδιάζω εγώ.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία του eshop;

Μ.Σ.: Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ κάτι που δεν υπάρχει. Να δημιουργώ από το μηδέν. Και επίσης μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω και είμαι και τρελός gadgetάκιας, και έτσι όλο ξεκίνησε από το να φτιάξω κάποιες δικές μου θήκες κινητών και ημερολόγια.

Ποια είναι η πολιτική παράδοσης; Και σε ποιες περιοχές φτάνουν τα προϊόντα σας; Πραγματοποιείτε αποστολές και στο εξωτερικό;

Α.Σ.: Πραγματοποιούμε αποστολές σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και σχεδόν όλες τις χώρες Ευρώπης! Όλα τα διαθέσιμα προϊόντα παραδίδονται μέσα σε 3-5 εργάσιμες ημέρες για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και εντός 10 εργάσιμων ημερών στην Κύπρο.

Ποια είναι η φιλοσοφία του eshop; Πώς σας εκφράζει;

Μ.Σ.: Η κεντρική φιλοσοφία μας έχει αποτυπωθεί πια και στο logo μας. Be festive everyday. Να είσαι χαρούμενος κάθε μέρα με μικρά πραγματάκια τα οποία μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση και τα οποία μπορείς να βρεις εύκολα. Να ανοίγεις την τσάντα σου καθημερινά και να σου φτιάχνουν το κέφι!

Παράθεση - epixeiro.gr

Η κεντρική φιλοσοφία μας έχει αποτυπωθεί πια και στο logo μας. Be festive everyday - Μ. Συνατσάκη

Με ποιες εταιρίες συνεργάζεστε και ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθείτε ως προς το ποιες συνεργασίες θα δεχτείτε και ποιες όχι;

Α.Σ.: Συνεργαζόμαστε με κάποιες μεγάλες και μικρότερες ελληνικές επιχειρήσεις, και τώρα πια μας ενδιαφέρει να μπορούμε να εισάγουμε στην Ελλάδα αξιόλογα brands του εξωτερικού. Όπως ήδη κάνουμε με την Ofra Cosmetics, την Unicorn cosmetics και την πιο φρέσκια συνεργασία μας με την LASplash cosmetics.

Μ.Σ.: Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα σε σχέση με την τιμή! Αμέσως μετά ακολουθεί το packaging και φυσικά όλα τα προϊόντα μας να είναι cruelty free και against animal testing.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντήσατε στο στήσιμο του eshop και ύστερα στην προώθησή του; Και πώς τις ξεπεράσατε;

Μ.Σ.: Τα πάντα μας δυσκόλεψαν, δεδομένου ότι δεν είχαμε καθόλου το know how! Στήσαμε το eshop βήμα-βήμα και τα ίδια μας τα λάθη μας εξέλιξαν. Ήταν λάθος που δεν φροντίσαμε το marketing από την πρώτη στιγμή, και ήταν λάθος να επενδύσουμε σε εταιρίες που δεν απέφεραν αρκετό κέρδος.

Α.Σ.: Η Δυσκολίες ξεκίνησαν από την πολύ αρχή. Για να καταλάβεις διαλεξαμε την πιο λάθος ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα μπορούσαμε για αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από ένα χρόνο να το ξανα στήσουμε όλο από την αρχή και φυσικά να χάσουμε τα όποια χρήματα είχαμε επενδύσει στην πρώτη πλατφόρμα.

sinatsaki3.jpg?mtime=20180705192208#asset:92093

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει επιστροφή προϊόντων;

Α.Σ.: Επιστροφή προϊόντων μπορεί να γίνει όταν ο πελάτης θεωρεί ότι το προϊόν που παρέλαβε δεν είναι αυτό που παρήγγειλε, είναι ελαττωματικό ή για άλλο λόγο δεν πληροί τα χαρακτηριστικά τα οποία θα έπρεπε, σύμφωνα με την περιγραφή του στην ιστοσελίδα. Θα πρέπει να γίνει η διαδικασία εντός 5 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας και φυσικά τα είδη προσωπικής φροντίδας και περιποίησης σώματος επιστρέφονται μόνο αν η συσκευασία τους είναι σφραγισμένη και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Τα αρώματα, οι υγρές βάσεις μακιγιάζ (foundations) και τα βερνίκια νυχιών δεν επιστρέφονται.

Υπάρχει δυνατότητα μεταπώλησης των προϊόντων σας;

Α.Σ.: Φυσικά! Στις εταιρίες στις οποίες είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι, όπως π.χ  Ofra Cosmetics, Lasplash cosmetics, γίνεται μεταπώληση! Αρκεί μόνο οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν email στην διεύθυνση wholesale@buyaboo.gr!

Πολλές εταιρείες προσπαθούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο να δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον. Πώς το πράττετε εσείς;

Μ.Σ.: Φροντίζουμε όλα τα αναλώσιμα να είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Δεν χρησιμοποιούμε πουθενά πλαστικό, εκτός από τις σακούλες courier που δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, αλλά και αυτές είναι ανακυκλώσιμες, και φυσικά καθημερινά κάνουμε διαχωρισμό των απορριμμάτων της εταιρίας σε ανακυκλώσιμα και μη.

Α.Σ.: Επίσης επενδύουμε όλο και περισσότερο σε συστήματα που μπορούν να μειώσουν την χρήση φυσικών εγγράφων, και να αντικατασταθούν με ηλεκτρονικά έγγραφα.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε νέα άτομα που θέλουν να ανοίξουν το δικό τους eshop;

Μ.Σ.: Κουράγιο. Και δύναμη. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην Ελλάδα το εμπόριο, καθώς η φορολογία είναι εξοντωτική. Ένα από τα βασικά σημεία είναι να βρουν το σημείο που θα τους ξεχωρίσει απο τους υπόλοιπους. Είναι πάρα πολλές οι επιλογές εκεί έξω, και πρέπει να βρουν τι θα κάνει ξεχωριστή την δική τους υπηρεσία, και να επενδύσουν σε αυτή.

Α.Σ.: Θεωρώ ότι από τα πιο σπουδαία σημεία που θα πρέπει να φροντίσει η κάθε επιχείρηση, είναι η εξυπηρέτηση του πελάτη. Πιστεύω ότι το σωστό customer service είναι αυτό που τελικά θα κερδίσει τον κόσμο, προκειμένου να συνεχίσει να σε επιλέγει!!

Τι νεότερο μπορούμε να αναμένουμε στο σύντομο μέλλον από την εταιρία σας;

Μ.Σ.: Έχουμε σκεφτεί το επόμενο μας project στο χώρο του makeup, το οποίο θα είναι ότι μεγαλύτερο έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης του, θα πάρει αρκετό χρόνο, αλλά εμείς κι όλη η ομάδα μας είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι. Δυστυχώς ακόμα δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερα. Stay tuned..

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr