NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

ΣΒΒΕ: Νομική υποστήριξη σε επιχειρήσεις που θέλουν εμπορικό σήμα με τον όρο «Μακεδονία»

ΣΒΒΕ: Νομική υποστήριξη σε επιχειρήσεις που θέλουν εμπορικό σήμα με τον όρο «Μακεδονία»
10_07_2018 | 11:50 10_07_2018 | 11:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, ο Σύνδεσμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την παροχή της απαραίτητης νομικής και διαδικαστικής υποστήριξης σε όποια ελληνική επιχείρηση θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κατοχυρώσει εμπορικό σήμα που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Όπως ανέφερε από το βήμα της γενικής συνέλευσής του ΣΒΒΕ και ενώπιον του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ο όρος "Μακεδονία" για τις εμπορικές επωνυμίες ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα. Με αυτό ως δεδομένο, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο της συμφωνίας, για την ομαλοποίηση των διμερών εμπορικών μας σχέσεων, για την αναβάθμισή τους, για την καλλιέργεια ειλικρινούς κλίματος προστασίας των επενδύσεών μας στη γειτονική χώρα και για τη δημιουργία πραγματικά νέων προοπτικών για επενδύσεις.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο ΣΒΒΕ αφορά οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση, και όχι μόνο σε επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, σε επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, και χωρίς βεβαίως να είναι απαραίτητα μέλη του Συνδέσμου μας. Η νέα αυτή αναπτυξιακή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ, στην οποία καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας, οι Περιφέρειες και κάθε φορέας που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, ευελπιστούμε ότι τελικά θα έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην τοπική και εθνική ανάπτυξη».

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «μέχρι πριν τη συμφωνία, την ονομασία διεθνώς, μονοπωλούσε η ΠΓΔΜ», προσθέτοντας πως «στη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής υπό τον ΟΗΕ, που θα λύσει οριστικά τα ζητήματα αυτά».

Με πληροφορίες από skai, naftemporiki

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr