NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ευρωκλινική Αθηνών: Καθολική εφαρμογή της «Gold Standard» μεθόδου στα bypass ανοικτής καρδιάς

Ευρωκλινική Αθηνών: Καθολική εφαρμογή της «Gold Standard» μεθόδου στα bypass ανοικτής καρδιάς
10_07_2018 | 14:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Πρότυπο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης Μυοκαρδίου (Bypass) της Ευρωκλινικής Αθηνών, πιστοποιήθηκε ως «Center of Excellence» από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS. Η απονομή πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 6 Ιουλίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ παρουσία πλήθους ιατρών και λοιπών επιστημόνων.

Το Κέντρο, το οποίο τελεί υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου καρδιοχειρουργού κ. Ιωάννη Χλωρογιάννη, πιστοποιήθηκε για το υψηλότατο επίπεδο εξειδίκευσης της ομάδας και την τεράστια εμπειρία στην εφαρμογή της απαιτητικής τεχνικής της ολικής αρτηριακής επαναιμάτωσης του μυοκαρδίου. Η τεχνική  αυτή αφορά στην καθολική χρήση αρτηριακών παρακαμπτήριων μοσχευμάτων και θεωρείται σήμερα διεθνώς το gold standard (μέθοδος εκλογής) για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε εγχείρηση bypass ανοικτής καρδιάς. Σε σύγκριση  με τη συνήθη πρακτική χρήσης των φλεβικών μοσχευμάτων, επιτυγχάνει μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής του καρδιοπαθούς ασθενούς χωρίς στηθάγχη ή ανάγκη επανεπέμβασης.

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται στην Ευρωκλινική Αθηνών στο εντυπωσιακό ποσοστό  99,5% των περιστατικών και αφορά σε περισσότερους από 2.600 συνεχόμενους καρδιοχειρουργικούς ασθενείς της κλινικής, που υποβλήθηκαν σε bypass αποκλειστικά με αρτηριακά μοσχεύματα, όταν στις ΗΠΑ –  που θεωρείται η Μέκκα της Ιατρικής – το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει μόλις το 4%.  

Ο διακεκριμένος Καρδιοχειρουργός & Διευθυντής του Πρότυπου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης Μυοκαρδίου (Bypass) κ. Ιωάννης Χλωρογιάννης δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ήρθε ως αποτέλεσμα της τεράστιας εμπειρίας μας και της προσήλωσής μας στην εφαρμογή της τεχνικής της Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης του Μυοκαρδίου. Στην Ευρωκλινική Αθηνών πραγματοποιούμε τη συγκεκριμένη απαιτητική τεχνική σε όλους μας τους ασθενείς, χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ.  Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τόνισε: «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Αριστείας, όπως αυτό της Ευρωκλινικής Αθηνών  και του κ. Χλωρογιάννη, τα οποία αναδεικνύουν την ποιότητα και την επιστημονική αρτιότητα των Ελλήνων ιατρών».

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε: «Εδώ και 20 χρόνια στην Ευρωκλινική κέντρο μας είναι ο ασθενής. Η προσήλωσή μας στην ποιότητα και στην καινοτομία αποδεικνύεται έμπρακτα από τις διεθνείς διακρίσεις των επιστημόνων ιατρών μας και τις πιστοποιήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου μας ως «Centers of Excellence».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr