NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Τέσσερα δισ. ευρώ προγραμματίζει να ρίξει στην αγορά το οικονομικό επιτελείο, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Τα κονδύλια αυτά, που σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους θα αποτελέσουν μια «βόμβα ρευστότητας», θα αρχίσουν να διοχετεύονται από το τέταρτο τρίμηνο του έτους έως και το πρώτο διάστημα του 2019.

Ακόμα και αν δεν είναι έτοιμη η Αναπτυξιακή Τράπεζα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δημιουργηθούν με τη συνεισφορά δημόσιων και ιδιωτικών πόρων θα ενεργοποιηθούν από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης. Άλλωστε, με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το ΕΤΕΑΝ είναι αυτό που θα μετατραπεί σε Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχεδιάζονται να τεθούν στην υπηρεσία των επιχειρήσεων ήδη αριθμούν τα 12, ενώ εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα σχεδιαστούν και άλλα, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Τον σχεδιασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και τη δομή της Αναπτυξιακής Τράπεζας συντονίζει η γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα BPI France, με την οποία από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έχει υπογραφεί μνημόνιο παροχής τεχνογνωσίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr