NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

ΣΕΠΕ: Πρόστιμα 703.000 ευρώ για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

ΣΕΠΕ: Πρόστιμα 703.000 ευρώ για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Σωρεία παραβάσεων έβγαλαν οι 372  έλεγχοι που διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σε συνεργασία με Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο κοινής δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, από τις 14 έως τις 19 Μαΐου 2018, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και βιομηχανικές περιοχές.

Οι έλεγχοι αφορούσαν κυρίως αδήλωτη εργασία, χρονικά όρια εργασίας εργαζόμενων, αμοιβή των εργαζόμενων, την εκπρόθεσμη  κατάθεση πίνακα προσωπικού, τη μη ανάρτηση πίνακα προσωπικού, την απασχόληση ανηλίκου χωρίς βιβλιάριο εργασίας και την επίδειξη βιβλίου υπερωριών.

Επιβλήθηκαν 113 διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) για παραβάσεις διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ποσού 703.436,87€. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να εργάζονται αδήλωτοι 41 εργαζόμενοι, σε διαφορετικό ωράριο ή σε ρεπό 67 εργαζόμενοι ενώ σε 31 ακόμα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr