NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: «Σταματήστε την ασιτία του 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού!»

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: «Σταματήστε την ασιτία του 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού!»
19_07_2018 | 12:15 19_07_2018 | 12:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Κολέγιο των Επιτρόπων αποφάσισε σήμερα να καταχωρίσει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών με τίτλο «Σταματήστε την ασιτία του 8 % του ευρωπαϊκού πληθυσμού».

Οι αναφερόμενοι στόχοι της προτεινόμενης πρωτοβουλίας πολιτών είναι «να ωθήσει τις κυβερνήσεις να ασχοληθούν επειγόντως με το πρόβλημα της πείνας» και «να τονίσει ότι η ευθύνη για την εξάλειψη του προβλήματος εναπόκειται στις κυβερνήσεις». Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας έχουν καθορίσει έναν λεπτομερή κατάλογο δράσεων για τις οποίες καλούν την Επιτροπή να υποβάλει νομοθετικές προτάσεις. Σε αυτές συγκαταλέγονται δράσεις όπως η δημιουργία ενός προγράμματος για την παροχή κουπονιών τροφίμων και η μεταρρύθμιση των γεωργικών αγορών παραγώγων, καθώς και ένα νέο σύστημα ταξινόμησης για τα απορρίμματα τροφίμων με συναφείς στόχους και κανόνες επεξεργασίας.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταχωρίσει την πρωτοβουλία αφορά μόνο το νομικά παραδεκτό της πρότασης. Η Επιτροπή δεν έχει αναλύσει σε αυτό το στάδιο την ουσία της πρότασης.

Η καταχώριση της πρωτοβουλίας αυτής θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου 2018, οπότε θα αρχίσει μια διαδικασία διάρκειας ενός έτους για τη συλλογή υπογραφών υποστήριξης από τους διοργανωτές της. Εάν η πρωτοβουλία συγκεντρώσει μέσα σε ένα έτος ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης από τουλάχιστον επτά διαφορετικά κράτη μέλη, η Επιτροπή θα πρέπει να αντιδράσει εντός τριών μηνών. Η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει είτε να δώσει συνέχεια στο αίτημα είτε όχι. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να εξηγήσει το σκεπτικό της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr