NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Startupper Awards 2018: Μπαίνουν οι βάσεις για το ελληνικό οικοσύστημα Startups

Startupper Awards 2018: Μπαίνουν οι βάσεις για το ελληνικό οικοσύστημα Startups
20_07_2018 | 09:35 20_07_2018 | 09:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στον χώρο ανοικτής καινοτομίας της Interamerican τα Startupper Awards όπου η μεγάλη κοινότητα του Startupper.gr, του μεγαλύτερου και μοναδικού μέσου ενημέρωσης το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Startup Σκηνή, ψήφισαν για την καλύτερη ομάδα μέσα από 200 υποψηφιότητες, ενώ οι ψήφοι που μοιράστηκαν συνολικά οι ομάδες έφθασαν τις 6.500!

Η διαδικασία της επιλογής και της ψηφοφορίας των υποψηφίων προς βράβευση έγινε από την ίδια την κοινότητα, αλλά και από την ομάδα του Startupper.gr, και οι νικητές βγήκαν μόνο από ψηφοφορία του κοινού, μέσω της πλατφόρμας της E-Survey.

H Interamerican για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπήρξε αρωγός της προσπάθειας αυτής καλύπτοντας τις ανάγκες της εκδήλωσης, με έναν εντυπωσιακό - Open Space - χώρο όπου υλοποιείται το εσωτερικό πρόγραμμα καινοτομίας της Interamerican, με τους εργαζόμενους να αναπτύσσουν τις ιδέες τους σε προϊόντα.

Αποστολή στο Ισραήλ για την πρώτη σε ψήφους ομάδα

Το μεγάλο δώρο της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή της ομάδας που πήρε τους περισσότερους ψήφους στην επιχειρηματική αποστολή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα στο DLD Innovation Festival, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πολύτιμη επαφή με το ανεπτυγμένο οικοσύστημα του Ισραήλ - το οποίο αναφέρεται συχνά σαν Startup Nation. Την απονομή έκανε η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν Αμπά.

Η ομάδα με τους περισσότερους ψήφους ήταν αυτή της CHAINPROOF και συνολικά βραβεύτηκαν 12 εταιρείες, 3 γυναίκες Startuppers και μια δομή της ελληνικής Startup σκηνής.

Οι ομιλητές

Στις εναρκτήριες ομιλίες ο Ηλίας Σπιρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ενόψει της ΔΕΘ.

Ο Γιώργος Μαρκατάτος της Regate μίλησε εκ μέρους του ΣΕΚΕΕ για την Ελληνική Startup Σκηνή και την ανάγκη υποστήριξης και συσπείρωσης των Startups.

Η Σόνια Μουσαραβέ, υπεύθυνη επικοινωνίας της Bayer Hellas, στάθηκε στην ανάγκη περισσότερων συμμετοχών BioTech και HealthTech Startups στα προγράμματα της εταιρείας.

O Νίκος Πορφύρης, Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, μίλησε για την έμφαση που θα δώσει το χρηματιστήριο, με διάφορα εργαλεία, στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις για εύρεση χρηματοδότησης.

Ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Interamerican, Μάρκος Φραγκουλόπουλος, έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση του προγράμματος εσωτερικής καινοτομίας "Imagine" και τα θετικά αποτελέσματα που έχει μέχρι στιγμής, με ανάδειξη ιδεών από ομάδες εργαζομένων, που υλοποιούνται και προσθέτουν αξία σε εταιρικές λειτουργίες και προϊόντα.

Τέλος, ο Σπύρος Αρσένης από το NBG Business Seeds και η Ρούλα Μπαχταλιά από το egg και την Eurobank αναφέρθηκαν στα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις για Startups που προσφέρονται και τις πλατφόρμες συμμετοχικής χρηματοδότησης (Crowdfunding) μετοχικού κεφαλαίου Startups που ετοιμάζουν και οι δύο τράπεζες και θα βγουν στον αέρα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Οι νικήτριες ομάδες

Στην κατηγορία, EARLY STAGE STARTUPS την πρώτη θέση σε ψήφους και τους περισσότερους συνολικά (413), πήρε η ομάδα του egg - enter*grow*go, CHAINPROOF, με ένα εργαλείο πιστοποίησης έργων τέχνης μέσω blockchain, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Olwyc, με μια πλατφόρμα εύρεσης πάρτι και εκδηλώσεων σε μπαρ, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Yammas, η προσφέρει κεράσματα εξ’ αποστάσεως μέσω app.

Στην κατηγορία MATURE STARTUPS την πρώτη θέση πήρε η e-table, η οποία προσφέρει κρατήσεις εστιατορίων online, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η owiwi, με ένα παιχνίδι – εργαλείο επιλογής προσωπικού. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η CityCrop με ένα θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων.

Στην κατηγορία SCALEUP STARTUPS νικήτρια εταιρεία αναδείχθηκε η doctoranytime, με ραντεβού γιατρών online και ακολούθησαν οι Douleutaras.gr για εύρεση επαγγελματιών και τεχνικών για το σπίτι και blueground η οποία προσφέρει καταλύματα πολυτελείας για μακροχρόνιες μισθώσεις.

Στην κατηγορία των SOCIAL STARTUPS είχαμε πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ομάδα της HANDSUP, με ένα ψηφιακό εργαλείο νοηματικής γλώσσας και ακολούθησε αυτή της DOGSVOICE, με μια πλατφόρμα περίθαλψης και υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με Crowdfunding, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε αυτή της A million senses η οποία προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες για άτομα με αυτισμό.

Στη κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΕΣ STARTUPPERS νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξία Κωτσή από την FUNKMARTINI, ακολούθησε η Χαρά Στάθη από την HANDSUP, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αθηνά-Πωλίνα Ντόβα από την owiwi.

Τέλος, το βραβείο των πρωτοβουλιών και δομών της ελληνικής Startup σκηνής πήγε στο egg-enter*grow*go της Eurobank.

Οι νικητές των Startupper Awards 2018 ανά κατηγορία

MATURE STARTUPS 1. e-table 2. owiwi 3. CityCrop

ΓΥΝΑΙΚΕΣ STARTUPPERS 1. Αλεξία Κωτσή – FUNKMARTINI 2. Χαρά Στάθη – HANDSUP 3. Αθηνά Ντόβα – owiwi

SCALEUP STARTUPS 1. doctor anytime 2. Douleutaras.gr 3. Blueground

EARLY STAGE STARTUPS 1. CHAINPROOF 2. Olwyc 3. Yammas

SOCIAL STARTUPS 1. HANDSUP 2. DOGS’ VOICE 3. a million senses

ΔΟΜΕΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ 1. egg – enter.grow.go

 

 

Βραβεία αξίας μεγαλύτερης από 20.000 ευρώ!

Εκτός από το μεγάλο βραβείο στην πιο δημοφιλή Startup, η οποία θα πάει Ισραήλ μαζί με άλλες επτά ομάδες, οι πρώτοι των κατηγοριών: MATURE STARTUPS, SCALEUP STARTUPS, SOCIAL STARTUPS και EARLY STAGE STARTUPS έλαβαν από ένα Smartphone της HUAWEI, ενώ η νικήτρια στην κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΕΣ STARTUPPERS κέρδισε ένα Tablet επίσης της εταιρείας HUAWEI.

Επίσης κληρώθηκαν και δυο σημαντικά δώρα από την Spaces, με δωρεάν χρόνο και εκπτώσεις στους χώρους γραφείων της εταιρείας στην Αθήνα και το εξωτερικό. Τα δώρα αυτά κέρδισε η HANDSUP και ο Douleutaras.gr. Σημειώνεται πως ο όμιλος IWG, μητρική των REGUS και Spaces, προσέφερε έκπτωση 15% σε όλους του νικητές των Startupper Awards 2018.

Στους πρώτους επίσης νικητές η εταιρεία CITRINE θα προσφέρει στους πρώτους νικητές, από ένα δίωρο Session για Digital Marketing, στου πρώτους νικητές επίσης η YOLENIS προσέφερε, από ένα καλάθι με ελληνικά προϊόντα.

Όλοι οι νικητές κέρδισαν από ένα βιβλίο, υπογεγραμμένο από τον Θοδωρή Σπηλιώτη, "Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ CEO" των εκδόσεων iWrite, ενώ όλοι οι νικητές κέρδισαν και από μια κάρτα ψηφιακών περιοδικών και βιβλίων της READPOINT.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο από την Interamerican κέρδισε, με κλήρωση, η HANDSUP.

Τέλος, σε όλους τους νικητές (εκτός από τις ομάδες της κατηγορίας SCALEUP) η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ένα πακέτο υπηρεσιών ιδανικά προσαρμοσμένο για τις ανάγκες μιας Startup εταιρείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr