NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Η αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος Barbara Corcoran κάνει στον εαυτό της πάντα μία ερώτηση πριν αγοράσει οτιδήποτε

Η αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος Barbara Corcoran κάνει στον εαυτό της πάντα μία ερώτηση πριν αγοράσει οτιδήποτε
20_07_2018 | 12:30 20_07_2018 | 12:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο

Δημιούργησε την αυτοκρατορία real estate The Corcoran Group και την πούλησε για το αστρονομικό ποσό των $66 εκατ. δολαρίων. Η Barbara σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις τιμές ωστόσο είναι ευσυνείδητος αγοραστής.

Πριν αγοράσει οτιδήποτε πάντα ρωτάει τον εαυτό της: Πόσο συχνά θα το χρησιμοποιώ; Εάν κάτι πρόκειται να το χρησιμοποιήσει πολύ μπορεί να ξοδέψει οτιδήποτε. Για παράδειγμα μία φορά που πήγε να αγοράσει ένα jacket το οποίο της άρεσε πολύ και θα το φορούσε συνέχεια, έβαλε τον υπάλληλο να βγάλει την ετικέτα με την τιμή, καθώς ήξερε ότι ήταν εξαιρετικά ακριβό.

Ωστόσο αν πρόκειται για κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσει πολύ, δεν προτίθεται να ξοδέψει δεκάρα γι’ αυτό. Ακόμα θυμάται ότι είχε ξοδέψει $ 3.000 για ένα φόρεμα Gucci, το οποίο έβαλε μόνο δύο φορές και εκτός του ότι το μετανιώνει νιώθει και άσχημα γι’ αυτό. Ακόμα και για εκείνην ήταν πεταμένα λεφτά.

Μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι εκείνη έχει την πολυτέλεια να αγοράζει ό,τι θέλει, όμως ο δικός της κανόνας έχει εφαρμογή σε όλους τους ανθρώπους και είναι απλός: Να αγοράζεις περισσότερο αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι και λιγότερο απ’ αυτά που θέλεις εκείνη τη στιγμή! 

Με πληροφορίες από cnbc.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr