NEWSFLASH...
How To
ανάγνωση

Τι είναι ο IBAN και πως θα μετατρέψετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό σε αυτή τη μορφή!

Τι είναι ο IBAN και πως θα μετατρέψετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό σε αυτή τη μορφή!

Ο Διεθνής Τραπεζικός Λογαριασμός (International Bank Account Number - IBAN) αποτελεί έναν τυποποιημένο αριθμό λογαριασμού δομημένο με βάση τις προδιαγραφές που έχουν εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζικών Προτύπων.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 και για όλες τις πληρωμές σε ευρώ, ακόμα και αν αυτές διενεργούνται από λογαριασμούς που τηρούνται στην ίδια τράπεζα, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο ο ΙΒΑΝ.

Κάθε τραπεζικός λογαριασμός φυσικού ή νομικού προσώπου που τηρείται σε μια χώρα μπορεί να μετατραπεί σε τέτοια μορφή, μέσω των εργαλείων που παρέχει η τράπεζα στην οποία διατηρείται.

Στην Ελλάδα, ο ΙΒΑΝ αποτελείται από 27 χαρακτήρες και έχει την ακόλουθη δομή, με βάση τη σειρά που εμφανίζονται τα στοιχεία (για παράδειγμα, στο λογαριασμό GR 51 100 1005 0000001234567890):

  • Κωδικός χώρας (δύο ψηφία)
  • Κωδικός επικύρωσης (δύο ψηφία)
  • Κωδικός τράπεζας (τρία ψηφία)
  • Κωδικός καταστήματος (τέσσερα ψηφία)
  • Αριθμός λογαριασμού (δεκαέξι ψηφία)

Μέσω των παρακάτω εργαλείων, μπορείτε να μετατρέψετε έναν τραπεζικό λογαριασμό σε IBAN.

Επίσης:

Σημειώνεται πως ο IBAN αναπτύχθηκε για να βοηθήσει στη βελτίωση του συστήματος πληρωμών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύστημα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιηθεί πλήρως, καθώς δεν έχει υιοθετηθεί ευρέως έξω από την Ευρώπη. Η διαδικασία υιοθέτησης μπορεί να πάρει έως και δέκα χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr