NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέα Ζηλανδία: Εταιρεία εφάρμοσε με επιτυχία 4ήμερη εργασία και πλήρωσε πενθήμερη

Νέα Ζηλανδία: Εταιρεία εφάρμοσε με επιτυχία 4ήμερη εργασία και πλήρωσε πενθήμερη
23_07_2018 | 13:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Τεράστια επιτυχία αποδείχθηκε το πείραμα που δοκίμασε ο επικεφαλής μιας εταιρείας στη Νέα Ζηλανδία. Μέσω του συγκεκριμένου πειράματος, το προσωπικό της εταιρείας, για δύο ολόκληρους μήνες, εργάστηκε για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και πληρώθηκε... για πέντε.

Πρόκειται για την Perpetual Guardian, μια εταιρεία διαχείρισης κληροδοτημάτων, η οποία συνεργάστηκε με εξωτερικούς ερευνητές για να πραγματοποιήσει την έρευνα σε 240 εργαζομένους.

Τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν: οι εργαζόμενοι ήταν σε θέση να διατηρήσουν την απόδοση τους, μειώνοντας παράλληλα και τα γενικότερα επίπεδα στρες, ενώ αυξήθηκαν και τα γενικότερα επίπεδα συμμετοχής αλλά και η ικανότητα διαχείρισης της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Όπως δήλωσε στο CNN ο CEO της Perpetual Guardian, Andrew Barnes, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του. Αναρωτήθηκε, παράλληλα, γιατί πλήρωνε το προσωπικό του με βάση τις ημέρες που βρίσκονταν στο γραφείο και όχι με βάση την παραγωγικότητα τους.

Το πείραμα πήγε τόσο καλά που ο CEO θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο τη μόνιμη υιοθέτηση ωράριου εργασίας τεσσάρων ημερών.

Με πληροφορίες από CNN

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr