NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στο στόχαστρο τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια - «Αλλάζουν χέρια χιλιάδες επιχειρήσεις»

Στο στόχαστρο τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια - «Αλλάζουν χέρια χιλιάδες επιχειρήσεις»
23_07_2018 | 15:34 23_07_2018 | 15:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Σε μαζικές πωλήσεις επιχειρηματικών δανείων θα προχωρήσουν, σύμφωνα με Το Βήμα, οι συστημικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον όγκο των «κόκκινων» δανείων.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο, οι Εθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς «θα πρέπει να παρουσιάσουν στις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές νέα δραστικά σχέδια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως σημειώνει στις ιδιαίτερες συνομιλίες του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, "αν θέλουμε να περιορίσουμε το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω των 30 δισ. ευρώ το 2021, δεν θα μπορέσουμε τελικά να αποφύγουμε τις πωλήσεις επιχειρηματικών δανείων σε διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς"».

Πράγμα που σημαίνει, όπως σημειώνει το σχετικό άρθρο, πως «προσεχώς θα πωληθούν μαζικά επιχειρηματικά δάνεια στο 20% με 30% της αξίας τους, επιβάλλοντας στην εγχώρια αγορά ένα πρωτοφανές κύμα αναδιάρθρωσης και ανακατάταξης δυνάμεων, καθώς οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες και μη δυνάμενοι να εξυπηρετήσουν τον δανεισμό τους θα αποκλειστούν από τις διαδικασίες εξαγοράς των δανείων τους και θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους εν ριπή οφθαλμού».

Θα πρόκειται για μοναδική στην ελληνική οικονομική ιστορία διαδικασία μεταβίβασης επιχειρήσεων και για ορισμένους απαρχή μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου, επειδή με την ευκαιρία θα κινητοποιηθούν εγχώριοι και διεθνείς πόροι και θα ελευθερωθούν τα πιστωτικά ιδρύματα που σήμερα παραμένουν δεσμευμένα και ακινητοποιημένα».

Με πληροφορίες από: in.gr, Το Βήμα

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr