NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Ο Καναδάς φτιάχνει την πρώτη μπύρα κάνναβης - «Σε χτυπάει πολύ γρήγορα»

Ο Καναδάς φτιάχνει την πρώτη μπύρα κάνναβης - «Σε χτυπάει πολύ γρήγορα»
25_07_2018 | 13:37 25_07_2018 | 13:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο

Την πρώτη μπύρα αποκλειστικά από κάνναβη προσπαθούν να φτιάξουν επιστήμονες σε ένα μικρό χωριό στο Οντάριο του Καναδά. Μέσω ενζύμων και ζύμωσης, εξελίσσουν κάτι που περιγράφεται ως «η πρώτη μπύρα που έχει ζυθοποιηθεί πλήρως από κάνναβη».

Αν και δεν αποτελεί την πρώτη μπύρα από κάνναβη, σύμφωνα με την «Province Brands», την startup από το Τορόντο που βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο project, «δεν κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι. Η μπύρα μας δημιουργείται εξ ολοκλήρου από τους βλαστούς, τα κοτσάνια και τις ρίζες του φυτού κάνναβη», όπως δηλώνει ο ιδρυτής της εταιρείας.

Αν και ο ίδιος πιστεύει πως το προϊόν της εταιρείας του θα είναι ασφαλέστερο από το αλκοόλ, κατανοεί πως αυτό έχει τα δικά του ρίσκα, τονίζοντας πως «η μαριχουάνα δεν σας κάνει καλό και οι μπύρες μας δεν σας κάνουν καλό. Δεν πρέπει να τις πίνετε πέντε φορές την ημέρα, δεν πρέπει να τις πίνετε με το που ξυπνάτε το πρωί».

«Η γεύση της είναι ξηρή, αλμυρή, λιγότερο γλυκιά από μια τυπική γεύση μπύρας», προσθέτει. «Η μπύρα σε "χτυπάει" πολύ γρήγορα, κάτι που δεν είναι σύνηθες στα φαγώσιμα από μαριχουάνα».

Ο ίδιος περιγράφει τη συγκεκριμένη μπύρα ως το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη ενός κλάδου που είναι πλέον ευρέως διαδεδομένος. Μιας ιστορίας που ξετυλίγεται στον Καναδά, εκεί όπου επιχειρηματίες αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν το προβάδισμα σε μια αγορά που αναμένεται να εκτοξευτεί σε αξία.

Η χώρα θα γίνει η δεύτερη παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει την μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση, στις 17 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από: Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr