NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Επεκτείνονται στον αγροτικό τομέα τα επιμελητήρια

Επεκτείνονται στον αγροτικό τομέα τα επιμελητήρια
27_07_2018 | 10:45 27_07_2018 | 10:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Συνάντηση επιμελητηρίων της χώρας πραγματοποιήθηκε στις 14/7 στα Τρίκαλα με θέμα τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σωτήριο Ροϊνό, υπεύθυνο ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η δημιουργία δικτύου για σχεδιασμό και υλοποίηση από κοινού, μιας σειράς συλλογικών δράσεων προς όφελος του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων τοποθετήθηκαν θετικά στη δημιουργία αγροτικού τμήματος στα επιμελητήρια που εκπροσωπούν και στην διεπιμελητηριακή αυτή δικτύωση.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του αρχικού συμφώνου συνεργασίας, στο οποίο καθορίζονται ο στόχος και το πλαίσιο συνεργασίας. Στις δραστηριότητες του δικτύου συμπεριλαμβάνονται συνοπτικά:

1) Συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων,

2)  συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για μεταφορά και ανταλλαγή πληροφοριών, συμβουλών, τεχνογνωσίας, πορισμάτων έρευνας και καλών πρακτικών,

3) διοργάνωση και υλοποίηση κοινών δράσεων,

4) διοργάνωση συναντήσεων, ανταλλαγών και κάθε άλλης νόμιμης δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό,

 5) κοινή διεκδίκηση και υλοποίηση διακρατικών και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Τα επιμελητήρια συμφωνούν ότι για την επιτυχία όλων των ανωτέρω δραστηριοτήτων «απαιτείται συντονισμός και συνεργασία μεταξύ των φορέων και δεσμεύονται να την παρέχουν με κάθε μέσο που διαθέτουν. Επίσης, θα αξιολογούν κάθε τέτοια δραστηριότητα ώστε να μπορούν να αποφασίζουν και περί της ειδικότερης δικής τους συμμετοχής σε αυτή».

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο προκειμένου να διευρυνθεί το Σύμφωνο και με άλλα επιμελητήρια που θέλουν να αναπτύξουν δράσεις για τον πρωτογενή τομέα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr