NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

OPIS Jobs: Ένα «ολοκληρωμένο πακέτο μετακίνησης στο εξωτερικό» [Συνέντευξη]

OPIS Jobs: Ένα «ολοκληρωμένο πακέτο μετακίνησης στο εξωτερικό»  [Συνέντευξη]

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Χαλκιδαίος startuper και business manager Σταμάτης Τσακλάνος φεύγει για τη Μεγάλη Βρετανία. Στόχος του, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν ήταν το να βρει ο ίδιος δουλειά αλλά το να βρίσκει δουλειά σε άλλους Έλληνες. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η OPIS Jobs.

Πείτε μας, με λίγα λόγια, τι είναι η OPIS Jobs.

Η OPIS Jobs είναι η πρώτη εταιρία που παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο μετακίνησης στο εξωτερικό αφού προσφέρει:

  • απευθείας συμβόλαιο με τις συνεργαζόμενες εταιρίες,
  • μετακίνηση του κάθε υποψηφίου από την Ελλάδα στην Αγγλία,
  • μίσθωση σπιτιού,
  • άνοιγμα Βρετανικού τραπεζικού λογαριασμού,

καθώς και μια σειρά από ενέργειες που βοηθούν στη γρήγορη προσαρμογή, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και χρήμα.

Πως προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της εταιρείας σας;

Η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας και η αγωνία των ανέργων για να έχουν σύντομα αποτέλεσμα στην αναζήτηση εργασίας, έχουν οδηγήσει αρκετούς από αυτούς στην λύση της εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό. Πολλοί όμως διστάζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα, καθώς φοβούνται το άγνωστο ή ακόμα και την περίπτωση της απόρριψης σε κάποια συνέντευξη ενώ έχουν ήδη μεταναστεύσει.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, πήρα τη μεγάλη απόφαση να φύγω για τη Μεγάλη Βρετανία, όχι όμως για να βρω εγώ δουλειά, αλλά για να εξασφαλίσω εργασία σε όσους Έλληνες επιθυμούν να εργαστούν στην Αγγλία. Εντοπίζοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής καθημερινότητας, την ανεργία, μου γεννήθηκε μια ιδέα που θα στόχευε ακριβώς σε αυτό, την εύρεση εργασίας σε κάθε Έλληνα που χρειάζεται εργασία και μια νέα, πολλά υποσχόμενη, ζωή.

Έπειτα από αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς και έρευνας στη Μεγάλη Βρετανία και σε συνεργασία με τους επίσης Χαλκιδέους Δημήτρη Κουτσαύτη (website developer) και Γιάννη Καραμανέ (head accountant), έκανα το όραμα πραγματικότητα, δημιουργώντας την OPIS Jobs.

Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να βρει μια θέση εργασίας μέσω της δικής σας πρότασης;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο υποψήφιος είναι να επισκεφτεί τη σελίδα μας opisjobs.co.uk και να καταχωρήσει μέσω αυτής το βιογραφικό του.  

Τι συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο που προσφέρετε;

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Μετακίνηση: Η εταιρία μας αναλαμβάνει την πλήρη μετακίνηση και εγκατάστασή στο Ρέντινγκ της Μεγάλης Βρετανίας, την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων από την Ελλάδα στο Λονδίνο καθώς επίσης την μετακίνηση από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στην πόλη του Ρέντινγκ. 

Εργασία: Η Opis Jobs εγγυάται την άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με μία από τις συνεργαζόμενες εταιρίες. Επίσης, αναλαμβάνουμε το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για τη μισθοδοσία των υποψηφίων. 

Εγκατάσταση και διαμονή: Στο πακέτο περιλαμβάνεται η άμεση εγκατάσταση στον χώρο διαμονής την ίδια κιόλας μέρα, η εγγυητική προκαταβολή για την ενοικίαση του σπιτιού (που περιέχει το deposit και τα agent fees) και η διαμεσολάβηση για έκδοση προσωπικού αριθμού ασφάλισης (National Insurance Number).

Παράθεση - epixeiro.gr

Στόχος μας είναι η συνεργασία με εταιρίες που έχουν καταξιωθεί στον βιομηχανικό χώρο και χρειάζονται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ατόμων

Σε ποια περιοχή παρέχονται, επί του παρόντος, οι υπηρεσίες σας; 

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται στην περιοχή του Berkshire της Μεγάλης Βρετανίας. Το Berkshire είναι μια κομητεία στη νότια Αγγλία. Οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τις 812.000, ενώ η περιοχή συνορεύει με την Οξφόρδη, το Σάρευ και το δυτικό Λονδίνο. Η μεγαλύτερη πόλη του Berkshire είναι το Reading με πληθυσμό 240.000 κατοίκους. Το Reading απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Heathrow και μόλις μια ώρα από αυτό του Gatwick. Επίσης, λόγω των υπερσύγχρονων σιδηροδρομικών υπηρεσιών, η απόσταση από το κέντρο του Λονδίνου έχει εκμηδενιστεί σε χρόνο λιγότερο από 25 λεπτά.

Το Berkshire είναι η μεγαλύτερη business zone της βορειοδυτικής Ευρώπης με περισσότερες από 10.000 εταιρίες να εδρεύουν στην περιοχή αυτή. Εταιρίες όπως οι Vodafone, Microsoft, Huawei, Unilever, BMW, Jaguar, British Airways κ.α. Να σημειωθεί ότι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Reading, οι εργαζόμενοι επαγγελματίες ανέρχονται στους 327.000, δηλαδή περισσότεροι σε αριθμό από τους κατοίκους της πόλης. Δεν είναι τυχαίο που οι ντόπιοι αποκαλούν το Berkshire «το Silicon Valley της Ευρώπης». 

Οι Έλληνες του Berkshire ανέρχονται στους 5.000, με τους περισσότερους από αυτούς να ζουν στο Reading άλλα και το Newbury. Ειδικά στην πόλη του Reading το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, καθώς ελληνικά cafe, greek nights, ελληνική κουζίνα κ.α είναι πλέον τρόπος ζωής στην περιοχή αυτή.

Ποιες είναι οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε για την παροχή θέσεων εργασίας; Πως επιλέγονται αυτές;

Κάποιες από τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε είναι οι BMW - MINI, English Provender Company, Huawei, Rowse Honey κ.α. Στόχος μας είναι η συνεργασία με εταιρίες που έχουν καταξιωθεί στον βιομηχανικό χώρο και χρειάζονται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ατόμων, προσφέροντάς μας πολλές θέσεις εργασίας για άμεση πρόσληψη, αφού βέβαια η εταιρία μας εγγυηθεί τον έλεγχο του βιογραφικού του κάθε υποψηφίου. 

Ποιος είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν βρει, μέχρι σήμερα, εργασία μέσω της OPIS Jobs;

Η OPIS Jobs ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2018, δηλαδή πριν ένα μήνα, και τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά θετικά. Τον προηγούμενο μήνα φέραμε για εργασία και πλήρη εγκατάσταση στην Αγγλία 48 άτομα, λαμβάνοντας περισσότερα από 3.000 βιογραφικά. Οι θέσεις εργασίας που έχουμε ανανεώνονται κάθε μήνα, ως προς τον αριθμό και τις ειδικότητες. 

Πως δημιουργούνται έσοδα για τη δική σας εταιρεία μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας;

Το συνολικό κόστος των υπηρεσιών μας ανέρχεται στα 1.500 ευρώ και η αποπληρωμή του γίνεται σε δύο δόσεις.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: 

  • Διαδικτυακή επικοινωνία μέσω Skype (mini συνέντευξη, έλεγχος Αγγλικής γλώσσας),
  • προκαταβολή (εγγύηση 500 ευρώ),
  • ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης εργασίας και μετάβασής στο Ηνωμένο Βασίλειο,
  • εξόφληση του ποσού την ημέρα πρόσληψης.

Υπάρχουν σχέδια για επέκταση σε νέες περιοχές ή ακόμη και χώρες;

Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας μας είναι να μπορέσουμε να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, δίνοντας έτσι μέσω της σελίδας μας τη δυνατότητα στους Έλληνες που επιθυμούν να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα να έχουν και κάποια άλλη επιλογή, πέραν της Μεγάλης Βρετανίας.

Επόμενοι στόχοι είναι η Νορβηγία και η Σουηδία, όπου έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις πιθανής μελλοντικής συνεργασίας με βιομηχανίες των χωρών αυτών. Όμως για να κλείσει μία τέτοια συμφωνία χρειάζεται τεράστιο όγκο εργασίας, έρευνας και αρκετό χρόνο. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr