NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Όλγα Καραβερβέρη: «Η στήριξη στους Έλληνες σχεδιαστές είναι μεγάλη και αυτό το εισπράττουμε όλοι» [Συνέντευξη]

Όλγα Καραβερβέρη: «Η στήριξη στους Έλληνες σχεδιαστές είναι μεγάλη και αυτό το εισπράττουμε όλοι» [Συνέντευξη]

Η σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβερβέρη μας μιλάει για τον Οίκο Karaververis, μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία πολλών ετών στη μόδα, τη δική της πορεία στον χώρο και τη συνεργασία της με την ΜΚΟ MeXOXO.

Μιλήστε μας για τον Οίκο Karaververis και για τη δική σας ενασχόληση με αυτόν.

Ο Οίκος Karaververis είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που μετρά 30 χρόνια στο χώρο του γάμου και της βάπτισης. Αποτελεί το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς, προσπαθειών και αγάπης για το αντικείμενό μας. Στη συνέχεια εξελιχθήκαμε και εμείς, τόσο εγώ, όσο και η υπόλοιπη οικογένειά μου, που δίνει την ψυχή της καθημερινά, εμπνεόμενοι από τις ανάγκες και τις τάσεις τις εποχής μας.

Σήμερα συνεχίζουμε την μακρά επιτυχή πορεία του brand Karaververis, έχοντας ως leading feature τη συλλογή autre couture ρούχων μου, που ως σχεδιάστρια μόδας δημιουργώ με πάθος και αγάπη για την Ελληνίδα γυναίκα που θέλει να διεκδικήσει τη δική της ιδιαίτερη θέση στο χώρο και τον χρόνο.

Θα λέγατε πως βασίζεστε περισσότερο στην παράδοση ή υιοθετείτε νέες ιδέες στις δημιουργίες σας;

Η επιμονή στην παράδοση είναι μια μέθοδος που στην δουλεία μας αντενδείκνυται, καθώς η μόδα εξελίσσεται, όπως και οι ανάγκες των γυναικών, οι οποίες περιμένουν από έναν σχεδιαστή να τις ιντριγκάρει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο σχεδιαστής να εμπνέεται διαρκώς και αδιάλειπτα από τα ερεθίσματα που οι γυναίκες δέχονται γύρω τους. Και φυσικά, εάν θέλει να κάνει την διαφορά, θα πρέπει ο ίδιος να είναι ο leader αυτών των ερεθισμάτων. Άρα, από το παρελθόν και την παράδοση κρατώ την αγάπη για τις γυναίκες, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω στη δημιουργία που επιφέρει το νέο, το φρέσκο, το μη... φορεμένο!

Έχει επηρεαστεί ο χώρος της μόδας και του νυφικού στην Ελλάδα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών;

Η γυναίκα ονειρεύεται την ημέρα του γάμου της από την πρώτη στιγμή που η θηλυκότητα θα φωλιάσει στο μυαλό της. Δεν κάνει έκπτωση σε αυτό το όνειρο, δεν θέλει να χάσει τη μαγεία της στιγμής αυτής. Το νυφικό της θα είναι αντάξιο των θέλω της. Μπορεί στο υπόλοιπο κομμάτι του γάμου να περιορίσει λίγο τις αρχικές επιλογές της, αλλά μόνο εκεί.

Παράθεση - epixeiro.gr

Μας ευνοεί τρομερά η μεγάλη στροφή της κοινωνίας στο «made in Greece by Greeks»

Τι είναι αυτό που θα λέγατε πως αποτελεί το σήμα κατατεθέν των δικών σας δημιουργιών; Και τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς;

Κάθε σχεδιαστής εμπνέεται από κάτι. Εγώ εμπνέομαι από την επιθυμία της γυναίκας να ξεχωρίζει. Κάθε γυναίκα πρέπει να νιώθει μοναδική, όχι μόνο στα μάτια του συντρόφου της ή των ανθρώπων γύρω της, αλλά πρωτίστως στα δικά της μάτια. Πρέπει να έχει ικανοποιημένη την δική της αυτοπεποίθηση για να εκπέμπει και τη λάμψη που της αξίζει. Η πολυσχιδής προσωπικότητα της γυναικείας φύσης, λοιπόν, λειτουργεί ως αστείρευτη πηγή έμπνευσής μου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που έστρεψα την καριέρα μου στον σχεδιασμό ρούχων που να μην περιορίζονται μόνο στην ημέρα του γάμου τους. Ήθελα να μπορώ να τους δίνω χαρά κάθε στιγμή.

Υπάρχει «χώρος» σήμερα στην Ελλάδα για νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν στο επάγγελμα, ως σχεδιαστές, ενδεχομένως με τη δική τους επιχείρηση;

Δεν πιστεύω στα κλισέ που θρέφει η κρίση. Ναι, φυσικά και υπάρχει χώρος. Πάντα θα υπάρχει. Για νέα καινοτόμα, ιδιαίτερα, με χαρακτήρα ρούχα. Σταματάμε ποτέ να ψωνίζουμε; Σταματάμε ποτέ να θαυμάζουμε το ωραίο; Το μοναδικό; Η κρίση ξεκαθάρισε το τοπίο και θεωρώ πως άνοιξε το τερέν για νέες προτάσεις. Σημασία έχει να έχεις επιμονή, σαν νέος σχεδιαστής, και να πιστεύεις σε εσένα. Και από εσένα να εξαρτάσαι, εννοώντας να μην πατάς στα βήματα και να μην ακολουθείς τον βηματισμό των συναδέλφων σου. Χάραξε την δική σου πορεία στο χώρο και θα χτίσεις το δικό σου κοινό.

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό με το εξωτερικό, σε τι επίπεδο θεωρείτε πως βρίσκονται οι ελληνικοί οίκοι μόδας;

Ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος, όμως μας ευνοεί τρομερά η μεγάλη στροφή της κοινωνίας στο «made in Greece by Greeks». Η στήριξη στους Έλληνες σχεδιαστές είναι μεγάλη και αυτό το εισπράττουμε όλοι. Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετέχοντες στην εβδομάδα μόδας και δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο οι δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών φιλοξενούνται στα διεθνή περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά, μόδας. Οι Έλληνες έχουμε στυλ.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με την MeXOXO.

Η συνεργασία μου με την MeXOXO ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Το πάθος, η σπίθα στα μάτια των ανθρώπων της είναι τα χαρακτηριστικά που με καθήλωσαν και με κάνουν να είμαι διπλά τους σε κάθε τους προσπάθεια.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Αυτό που επιθυμώ τα επόμενα χρόνια είναι να σχεδιάζω, με τον ίδιο ενθουσιασμό και το ίδιο πάθος, ρούχα που να σαγηνεύουν τις γυναίκες, να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να τις κάνουν να χαμογελούν. Στόχος μου είναι οι μεγάλες εμβληματικές συνεργασίες και συνέργειες με ανθρώπους και εταιρίες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και αγάπη για δημιουργία, όπως επίσης και η δραστηριότητά μου εκτός συνόρων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr