NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Βασικότερος προμηθευτής της κυπριακής αγοράς σε καλλυντικά η Ελλάδα

Βασικότερος προμηθευτής της κυπριακής αγοράς σε καλλυντικά η Ελλάδα
30_07_2018 | 12:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Κύπρος

Βασικότερος προμηθευτής της κυπριακής αγοράς σε καλλυντικά είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα αγοράς του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της χώρας μας στην Κύπρο.

Την τελευταία δεκαετία, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών καλλυντικών στην Κύπρο άγγιξε το 435%. Η Ελλάδα, για το 2017, αντιπροσώπευε το 35,7% των συνολικών εισαγωγών καλλυντικών της Κύπρου. Την ίδια στιγμή, οι κύριοι ανταγωνιστές της (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), παρουσιάζουν πτωτική τάση. . 

Η έρευνα σημειώνει πως «η Ελλάδα είναι ο κυριότερος προμηθευτής της κυπριακής αγοράς στις περισσότερες κατηγορίες καλλυντικών. Αντίθετα, η Ελλάδα έρχεται χαμηλότερα στην κατάταξη, έναντι των ανταγωνιστών της, στις κατηγορίες: αιθέρια έλαια, αρώματα/κολόνιες, μόνιμο φορμάρισμα μαλλιών, λακ μαλλιών, οδοντικά νήματα».

Στην κυπριακή αγορά έχουν παρουσία περίπου έντεκα μάρκες ελληνικών καλλυντικών, με κύρια την Apivita και την Korres, οι οποίες έχουν εδραιώσει την παρουσία τους, εκτός των άλλων, και με μονοθεματικά καταστήματα στη Λευκωσία.

Ολόκληρη η έρευνα είναι διαθέσιμη σε μορφή pdf από εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr