NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πραγματοποιήθηκε η έκθεση κρητικών οινοπαραγωγών στο Aquila Rithymna beach

Πραγματοποιήθηκε η έκθεση κρητικών οινοπαραγωγών στο Aquila Rithymna beach
31_07_2018 | 13:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Στο πλαίσιο δράσεων της φετινής διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, η Έκθεση Κρητικών Οινοπαραγωγών στο ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach, με την παρουσία πολυάριθμων ξένων, αλλά και Ελλήνων επισκεπτών.

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με επαγγελματικό στήσιμο και άψογη οργάνωση, 21 οινοπαραγωγοί-μέλη του Wines of Crete, παρουσίασαν περίπου 120 ετικέτες από γηγενείς  ποικιλίες του νησιού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον κρητικό αμπελώνα. Η οινογνωσία συνδυάστηκε με ποιοτικά κρητικά τυριά που προσέφερε η Εταιρεία Μανουκαράκης AE, καθώς και με  εξαιρετικά αλλαντικά από την Creta Farms.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί επαγγελματίες του οίνου, όπως οινοχόοι, οινολόγοι κ.λπ., επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής,  καθώς και διευθυντές των ξενοδοχείων του Ομίλου Aquila Hotels & Resorts. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε την υποστήριξη των οινοπαραγωγών-μελών του Wines of Crete, ενώ αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης και του Ομίλου Aquila Hotels & Resorts, καθώς το Aquila Rithymna Beach ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, ξεκινώντας έτσι μια σειρά δράσεων για το κρητικό κρασί μέσα στα ξενοδοχεία.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Ρεθύμνης από την Ομάδα Rethymno Recevin, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με προωθητικό υλικό στον χώρο της οινογνωσίας.

Μετά το τέλος της Έκθεσης, ακολούθησε κρητικό γλέντι στην ταβέρνα Μουρνιές, προσφέροντας την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία του νησιού, σε συνδυασμό με εξαιρετικά κρασιά που προσέφεραν οι οινοπαραγωγοί-μέλη του Wines of Crete.

Η Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης, κ. Πέπη Μπιρλιράκη, η οποία και παρουσίασε αναλυτικά στους Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους τους στόχους του Δήμου Ρεθύμνης ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018,  δήλωσε: «Ένας από τους κύριους στόχους μας ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018, είναι η σύνδεση πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα παραγωγής. Ο οινοτουρισμός αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα, τόσο για την εξέλιξη της σχέσης οινόφιλου και καταναλωτή με το κρητικό κρασί, όσο και για τη συνολική προβολή της περιοχής μας ως έναν ιδανικό και πολυδιάστατο προορισμό. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του κρητικού αμπελώνα και, σε συνδυασμό με ισχυρά κίνητρα και καλό σχεδιασμό δραστηριοτήτων και παροχών, θεωρούμε ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε αυτήν την εναλλακτική μορφή τουρισμού, με όλες τις κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές προεκτάσεις της.»

Η κ. Μαρία Ταυλαρίου, Guest Relations Manager του Ομίλου Aquila Hotels & Resorts, παρουσίασε στους προσκεκλημένους το πρόγραμμα και τις δράσεις του Aquila Rithymna Beach σε σχέση με τον οινοτουρισμό, ενώ, από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Aquila Rithymna Beach, κ. Κώστας Δαμανάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα θετικά σχόλια που αποκομίσαμε από τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Ρεθύμνης, την κυρία Μπιρλιράκη, και τα μέλη της Ομάδας Rethymno Recevin για την άψογη συνεργασία, όπως επίσης και τον sommelier, κ. Νίκο Λουκάκη, σύμβουλο και συνεργάτη μας, για την εξαιρετική προσφορά του στην προώθηση του κρητικού αμπελώνα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι οινοπαραγωγοί-μέλη του Wines of Crete, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.»

H κ. Κατερίνα Ξεκάλου, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Recevin, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Αquila Hotels & Resorts, μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες του τόπου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ξενοδόχων και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του εορτασμού της ανακήρυξης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018. Ο στόχος να ενταχθεί ενεργά το Ρέθυμνο, και η Κρήτη ευρύτερα, στον οινικό χάρτη της Ευρώπης, μπορεί και πρέπει να ευοδωθεί.

Ο οινικός επισκέπτης συνήθως είναι άνθρωπος που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την παράδοση, τον πολιτισμό και την ευρύτερη κουλτούρα της περιοχής που επισκέπτεται.

Ξοδεύει πάνω απο τον μέσο όρο. Επιθυμεί να έρθει σε άμεση γνωριμία με τους ντόπιους, τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθειές τους. Εκτός απο την απαραίτητη γευστική δοκιμή των κρασιών και των γεύσεων του τόπου, ενδιαφέρεται εξίσου για μια βόλτα στην ενδοχώρα, στους αμπελώνες, για ένα σαββατοκύριακο με ενεργή συμμετοχή π.χ. στο τρυγητό, στο κορφολόγημα, στην απόσταξη.»

Ο κ. Νίκος Λουκάκης, οινοχόος, σύμβουλος οίνου και συνεργάτης του Ομίλου Αquila Hotels & Resorts, ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του κρητικού αμπελώνα στους προσκεκλημένους, δήλωσε: «Το πρόγραμμα κρασιού στο Rithymna Beach, έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τις κρητικές ποικιλίες και τους παραγωγούς τους. Μέσα από καθημερινές γευσιγνωσίες, προβάλλουμε το κρασί στους καλεσμένους μας που, με έκπληξη, αναγνωρίζουν την υψηλή ποιότητά τους. Ενέργειες σαν αυτές, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Ομάδα Rethymno Recevin, μας βρίσκουν συνδιοργανωτές με όλο το δυναμικό μας, ώστε οι γέφυρες επικοινωνίας του κρητικού κρασιού με τους καλεσμένους μας, να γίνουν ισχυρότερες. Όσο πιο κοντά φέρνουμε το κρασί, τους παραγωγούς και τον πολιτισμό που εκφράζει με τους καλεσμένους μας στην Κρήτη, τόσο πιο έντονο τοπικό χρώμα θα δώσουμε στο τουριστικό μας προϊόν, ώστε να γίνει μοναδικό και αναγνωρίσμο σε ολόκληρο τον κόσμο.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr