NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Koukoutza: Ένας διαδικτυακός οδηγός φιλικός προς το παιδί και την οικογένεια [Συνέντευξη]

Koukoutza: Ένας διαδικτυακός οδηγός φιλικός προς το παιδί και την οικογένεια [Συνέντευξη]

Η Φωφώ Μπόνιου και ο Άκης Φωτόπουλος δημιούργησαν το koukoutza.com, έναν ηλεκτρονικό οδηγό για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με περιεχόμενο και προτάσεις φιλικό προς γονείς και παιδιά. Με το βραβείο Tourism Awards 2018 ανά χείρας μας παρουσιάζουν το εγχείρημα τους.

Καταρχάς, μιλήστε μας για εσάς, τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία της πλατφόρμας.

Φ.Μ.: H ιστοσελίδα ανήκει σε μένα και στο σύζυγο μου, Άκη Φωτόπουλο. Ασχολούμαστε κι οι δύο πολλά χρόνια με την έντυπη δημοσιογραφία, έχοντας περάσει από διάφορους τομείς του ρεπορτάζ. Από τη στιγμή που έγινα μητέρα, το κεφάλαιο παιδί μπήκε για τα καλά στη ζωή μου και σιγά – σιγά, με την παρότρυνση γνωστών και φίλων, δημιουργήσαμε το koukoutza.com.

Α.Φ.: Έχοντας αποκομίσει σημαντική εμπειρία από τη δημοσιογραφική μας θητεία, προσπαθούμε να κατανέμουμε το χρόνο μας όσο καλύτερα γίνεται, γιατί ως start up δεν υπάρχει η πολυτέλεια να έχουμε πολλούς συνεργάτες κι έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, όλα περνάνε από τα χέρια μας. Που σημαίνει δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, ειδικά αυτόν τον πρώτο καιρό που βρίσκεται η ιστοσελίδα μας στον αέρα.

Τι ακριβώς είναι το koukoutza και ποιο το περιεχόμενο του; Πως προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του αλλά και η ονομασία του;

Α.Φ.: Η ιδέα του διαδικτυακού μας οδηγού γεννήθηκε από την προσωπική μας ανάγκη για ενημέρωση, από τη στιγμή που γίναμε γονείς και έπρεπε να ζητήσουμε μέρη φιλικά σε οικογένειες προκειμένου να περνάμε και εμείς καλά και το παιδί μας ακόμη καλύτερα. Το έναυσμα για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας ήρθε εκεί όπου ζούσαμε τις περισσότερες ώρες της μέρας μας με την κόρη μας, δηλαδή στις παιδικές χαρές. Σε συζητήσεις με «συναδέλφους» γονείς διαπιστώσαμε την αναγκαιότητα ενός διαδικτυακού περιοδικού και προχωρήσαμε σιγά – σιγά στην υλοποίηση του.

Πως επιλέγετε τις προτάσεις που θα προβάλετε στον κατάλογο; Υπάρχουν συνεργασίες και, αν ναι, μπορεί κάποια επιχείρηση να έρθει σε επαφή μαζί σας για αυτόν τον σκοπό;

Φ.Μ.: Ένα και μόνο είναι το κριτήριο για τις επιλογές των προτάσεων που προσφέρουμε: να είναι φιλικές προς το παιδί και την οικογένεια. Από την πρώτη μέρα που βγήκε στον αέρα το Koukoutza, είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Επιθυμία μας είναι να διευρύνουμε το δίκτυο των συνεργατών μας με γνώμονα τη σωστή οργάνωση της οικογενειακής ζωής.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το επιχειρείν είναι ένας δύσκολος δρόμος. Θέλει επιμονή, υπομονή και προσαρμοστικότητα

Υπάρχουν γενικώς αρκετά μέρη στη Θεσσαλονίκη που να είναι φιλικά προς τα παιδιά και τους γονείς τους;

Φ.Μ.: Ναι υπάρχουν, αλλά δυστυχώς πολύς κόσμος δεν τα γνωρίζει. Από το Koukoutza θα προσπαθήσουμε αφενός μεν να αναδείξουμε το πόσο ιδανικός προορισμός είναι η Θεσσαλονίκη για οικογένειες με παιδιά, αφετέρου να προτείνουμε δραστηριότητες και εμπειρίες στη πόλη της Θεσσαλονίκης και γύρω απ΄αυτήν.

Μιλήστε μας για το «Παιδιά, η Θεσσαλονίκη!», την ηλεκτρονική και την έντυπη έκδοση δραστηριοτήτων για τα παιδιά με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη.

Α.Φ.: Το πλεονέκτημα της διαδικτυακής μας πύλης έγκειται στο γεγονός ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν στους χρήστες της έναν εξειδικευμένο και εξαιρετικά χρήσιμο έντυπο οδηγό - σύντομα και σε ηλεκτρονική μορφή - με όλα όσα πρέπει να συνθέτουν μια χαρούμενη οικογενειακή εξόρμηση.

Φ.Μ.:  Με το βιβλίο αυτό, το παιδί της σχολικής ηλικίας μαθαίνει, εύκολα και ευχάριστα, την ιστορία της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σημειωτέον, η έντυπη έκδοση μας θα διατίθεται και εντός ενός σακιδίου το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαρκαδόρους, αυτοκόλλητα, ψαλίδι κι ένα μπαλόνι.

Μπορεί κάποιος που δεν είναι «ντόπιος» να βρει πληροφορίες που θα τον ενδιαφέρουν; Θα μπορούσε το koukoutza να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, μελλοντικά;

Α.Φ.: Το Koukoutza, πέρα από τον Θεσσαλονικιό, απευθύνεται και στους υπόλοιπους Έλληνες, από κάθε περιοχή της χώρας μας, που θέλουν να έρθουν οικογενειακώς στην πόλη μας, αλλά και στο ξένο τουρίστα - οικογενειάρχη που επιζητεί να γνωρίσει τις ομορφιές της νύμφης του Θερμαϊκού. Η Θεσσαλονίκη μας προσφέρει τα πάντα σε μια οικογένεια. Πληθώρα επιλογών για διαμονή, μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία, υπέροχες παραλίες, ιδιαίτερη κουλτούρα και παραδόσεις καθώς και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Μελλοντικά θα θέλαμε να επεκταθούμε και σε άλλους family friendly προορισμούς της χώρας μας.

koukoutza3.jpg?mtime=20180805131758#asset:94884

Έχοντας την αρχική ιδέα, ήταν εύκολο να δημιουργήσετε την πλατφόρμα; Πως ξεπεράσετε τα όποια, πιθανά, προβλήματα προέκυψαν;

Α.Φ.: Το επιχειρείν είναι ένας δύσκολος δρόμος. Θέλει επιμονή, υπομονή και προσαρμοστικότητα. Μια startup δεν έχει ποτέ την ηρεμία που σου προσφέρει μια σταθερή δουλειά. Πράγματι, το να μάθουμε να ζούμε με πολύ λιγότερα μπορεί να μας δημιουργεί άγχος και να μας κάνει να νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο, ότι μειώνεται η αξία μας, η αυτοεκτίμησή μας. Το σημαντικό στοιχείο είναι να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε και όχι να γκρινιάζουμε για αυτά που δεν έχουμε. Να βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους και όχι να περιμένουμε ότι «δικαιούμαστε» το οτιδήποτε επειδή πάντοτε το είχαμε ως δεδομένο.

Γενικότερα, ποιοι είναι οι στόχοι σας για το άμεσο μέλλον, όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία της πλατφόρμας σας, με βάση και την πρόσφατη διάκριση σας στα Tourism Awards 2018;

Φ.Μ.: Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι το site μας να γίνει στη πορεία πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό καθώς επίσης και το περιεχόμενο του να μεταφραστεί σε περισσότερες γλώσσες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr