NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

WSJ: Η Facebook ζήτησε πρόσβαση στα τραπεζικά δεδομένα χρηστών

WSJ: Η Facebook ζήτησε πρόσβαση στα τραπεζικά δεδομένα χρηστών

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, η Facebook ήρθε σε επικοινωνία με σειρά αμερικανικών τραπεζών ζητώντας από αυτές την κοινοποίηση οικονομικών πληροφοριών των πελατών τους, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών με κάρτες αλλά και υπολοίπων σε λογαριασμούς.

Όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας, το συγκεκριμένο αίτημα έγινε «ως μέρος της προσπάθειας για παροχή νέων υπηρεσιών προς τους χρήστες», με το γνωστό κοινωνικό δίκτυο να διαπραγματεύεται με τις JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup και Bancorp για πιθανές συνεργασίες.

Οι ίδιες πηγές δημοσιοποιούν πως οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από ένα νέο χαρακτηριστικό του Messenger το οποίο θα εμφανίζει στους χρήστες τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους αλλά και ειδοποιήσεις εξαπάτησης, με μια από τις τράπεζες που συμμετείχαν στις συζητήσεις να αποχωρεί από αυτές λόγω ανησυχιών γύρω από θέματα ιδιωτικότητας.

Ως μέρος της συμφωνίας και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Facebook ζήτησε από τις τράπεζες πληροφορίες για τα μέρη από τα οποία πραγματοποιούν αγορές οι πελάτες τους κάνοντας χρήση πιστωτικών καρτών, πέρα από τις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του Messenger.

Με σχετική απάντηση της μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η εταιρεία αρνήθηκε πως ζητά δεδομένα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πως αυτό που αναζητά είναι η συνεργασία για την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών μέσω chatbot στο Messenger 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal, Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr