NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Euronews: Η Ελλάδα παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία

Euronews: Η Ελλάδα παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία

»Ηγέτιδα δύναμη» στην παγκόσμια ναυτιλία χαρακτηρίζει την Ελλάδα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Euronews, με την χώρα να παραμένει στη συγκεκριμένη θέση «παρά την αναταραχή της οικονομικής κρίσης».

«Οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν πάνω από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, ενώ, το 2017, το ναυτιλιακό εμπόριο αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με εκτιμώμενη αξία άνω των 9 δισ. ευρώ.

Το Euronews αναφέρει πως τα στατιστικά «είναι πραγματικά εντυπωσιακά» και πως «παρά το ότι Έλληνες αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού, τα πλοία που μεταφέρουν το 20% του παγκόσμιου ναυτιλιακού εμπορίου ελέγχονται από αυτούς».

Εντούτοις, μέσω του ίδιο δημοσιεύματος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Αθανάσιος Ευαγγελάκης, εμφανίζεται απαισιόδοξος για το εάν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση θα επιλυθούν όταν τελειώσουν τα μνημόνια.

«Θα υπάρξει απόσυρση όλων αυτών των συνεπειών, των αντεργατικών νόμων που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια;ͺ» διερωτάται ο Ευαγγελάκης, συμπληρώνοντας πως «το αντίθετο θα συμβεί. Αυτοί οι νόμοι θα συνεχίσουν να ισχύουν και κάθε είδους ανάπτυξη θα βασιστεί στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων. Έτσι, το ερώτημα είναι: ανάπτυξη από ποιον και για ποιον;»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr