NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Fraport: Σημαντική αύξηση επιβατών και φορτίου στην Ελλάδα

Fraport: Σημαντική αύξηση επιβατών και φορτίου στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης σημειώνουν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας που δημοσιεύτηκε για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018.

Η έκθεση τονίζει την «ουσιαστική συμβολή» στον τζίρο του ομίλου των θυγατρικών εταιρειών του σε Ελλάδα και Βραζιλία, με τον κύκλο εργασιών του πρώτου εξαμήνου 2018 της τρέχουσας χρονιάς να φτάνει στα 141,7 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 83,5 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα λειτουργικά έξοδα της θυγατρικής στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 101,1 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την αφαίρεση όλων των επιβαρύνσεων, καταγράφεται παθητικό που ανέρχεται στα 20,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αριθμός των επιβατών για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2018 ανήλθε σε 8.843.819 άτομα, 14,3% μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΣ της Fraport, αυτό οφείλεται στη «σημαντική» αύξηση των ταξιδιωτών από το εξωτερικό, κυρίως από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία.

Η Fraport υπολογίζει ότι ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί φέτος κατά «ένα υψηλό μονοψήφιο ποσοστό» σε σχέση με πέρυσι.

Σημαντική είναι και αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών στα αεροδρόμια της Fraport Greece. Η συνολική ποσότητα του φορτίου ανήλθε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στους 2.175 τόνους

Με πληροφορίες από DW

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr